תגובה של פוסט טראומה

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

25/09/2010 | 22:03 | מאת: שיר

אני מאובחנת שיש לי הפרעה פוסט טראומה שאלתי היא על פי כל התסמינים של הפרעה זאת מהי דריכות? וכיצד זה קשור לפוסט טראומה?

שלום שיר, אכן, 'דריכות' היא אחד הסימפטומים של הפרעה פוסט-טראומטית. דריכות פירושה רגישות רבה ביותר לכל מה שמתרחש סביבך, המעידה על חרדה. החרדה, או אובדן האמון ותחושת הביטחון, היא הסימפטום המרכזי של פוסט-טראומה, והדריכות היא רק אחת העדויות לכך. עם זאת, לא כל מי שמבטא דריכות יתר הוא פוסט-טראומטי, ורק צירוף של סימפטומים נוספים מעיד על קיומה של פוסט-טראומה. אני מאחל לך התמודדות יעילה גם עם הדריכות. חג שמח, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב