טראומה

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

23/08/2010 | 14:18 | מאת: שרונה

מינית- יש לה היבט התפתחותי ממושך שקשור לאובדן אמון גם בסביבה הקרובה. איזה טיפול לדעתך נכון עבורם? טיפולים קצרי מועד של CBT לא מצליחים הרבה פעמים לתת מענה כי הפגיעה כ"כ עמוקה. שנית אשמח אם תפנה אותי לקישור של מאמר שמנסה להסביר מדוע נפגעי תקיפה מינית בסיכון רב יותר לפגיעות דומות בעתיד. תודה רבה.

שלום שרונה, אחד הסימפטומים העיקריים של טראומה מינית, כמו בהלם-קרב, הוא איבוד האמון באחרים, בסביבה הקרובה וגם בממסד. את צודקת כשאת כותבת שטיפול קצר-מועד לא תמיד מספק. לכן כדאי לבחור בטיפול קוגניטיבי-התנהגותי שאינו קצר מועד, ומתאים לצרכים שלך. אני פיתחתי לשם כך את גישת 'האימון הרגשי', המיועד בדיוק לכך. http://www.psychom.com/showpart.asp?part=622 בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב