כפר-יהושוע

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

04/08/2010 | 19:23 | מאת: אליש

בעלי מוכר 30% הלם קרב כבר למעלה משבע שנים. האיש לא מתפקד בכל המובנים.קיבל חופשת מחלה אחרי ניסיון שיקומי לא מוצלח.מסומם מכדורים שלא עוזרים. האמת שרק גראס עוזר.חודש כן מקבל תט"ר חדש לא לפי מצב רוחו של הרופא המחוזי ד"ר מרזוק. כאשר הוא מעמיד לכך תנאים שבעלי לא מסוגל לבצע (לצאת מהבית, לעבוד) או לעמוד בהם לכן מפסיקים לו את התט,ר שגם כך הוא לא גבוהה. רק אני עובדת. בקושי רב שילמנו כ=7 אלפים ש"ח לעורך דין מושחט שהבטיח לעלות לא ל50% .עורך דין ארז יער (לא ללכת אליו הוא גנב).בפרוטוקול של הועדה יושביה הסתכלו על מצבו של בעלי לפני כ3 שנים בהם כחלק מהשיקום למד לתואר ראשון. לכן למרות מצבו למרות כל המסמכים החדשים המעידים על כך. הועדה בחרה להתעלם מכך ולא העלו את האחוזים. בעוד כחודשיים צפויה לא שוב ןעדה ששתקבע עם הןא עדיין אינו מסוגל לעבוד.אין תקווה אין כבר כסף וכןלנו מיואשים. אנא תעזרו לי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלום אליש, לצערי, אני מכיר את ההתנהלות של אגף השיקום, אותה תיארת כאן, מניסיוני האישי ומניסיונם של אחרים. לאגף השיקום אין כל הבנה בטיפול בהלומי-קרב, ומחוץ לעובדי-סעד מסורים וחסרי סמכויות נתונים הלומי-הקרב להתעללות של פקידים ורופאים וועדות רפואיות של פסיכיאטרים המועלים באתיקה הרפואית. לעתים ה'שיקום' של אגף השיקום רק מחמיר את הטראומה, ולכן אינני בטוח שכדאי לתלות בו תקוות רבות. התמיכה המשפחתית חשובה יותר מכל טיפול, וכדאי מאוד למצוא את הדרך לעודד את בעלך למצוא את העיסוק המתאים לו, במקום שבו ירגיש נוח. התלות באגף השיקום והאמונה שמישהו אחר עשוי לפתור את הבעיה רק מחזקות את הקושי. מותר לכם לנסות ולקבל מאגף השיקום את מה שמגיע לכם על פי חוק, אך במקביל כדאי מאוד לחזק את בעלך ולעודד אותו לממש את היכולות שלו בתחום המתאים לו, וללמוד לחיות עם הקשיים הטבעיים של הטראומה. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב