חיבת לספר לכם

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

12/07/2010 | 20:06 | מאת: רוז

כן, זו אני,, אותה אחת, הרבה זמן לא ביקרתי פה, לאחרונה הגיע לבקר אותנו חבר הוא בגילי יליד 58, אמא'לה איך הוא נראה,,, פעם הוא היה בצבא קבע, ושירת ב...חברת קדישא של הצבא, הוא אומר שהוא היחידי שיכול לומר שהוא סיבן את את רבין...ויש לו עוד כמה בדיחות שחורות כאלה שהוא יכול לספר בחיוך רחב... בקיצור אחרי אסון המסוקים, כשכל יום טיפל בכמה גופות .... כשסיים נכנס למיטה ובכה ובכה ולא יצא ממנה יומים, הוציאו אותו בכוח... טוב מה שהוא ראה במסגרת העבודה, אתם רק יכולים לתאר לעצמכם, ומה שתיתארו עדין לא יגיע לקצה קצה של מה שראה... כשהוא סים עם הצבא, הוא הוגדר כסובל מפוסטראומה, יש לו סכרת,וגם מכשיר שמיעה, ויש לו איזו מחלת, עור ויש לו מקל הליכה, כלומר הוא הולך עם מקל, גבר בן 52... כשהערתי על המקל הוא הניח אותו על הראש בחיוך ואמר "זה מקל עלי..." כל אלה הוכרו די מהר ע"י משרד הביטחון, והוא מקבל מהם את כל מה שאפשר לקבל(נדמה לי)... רכב, ונסיעות במוניות (כשלא היה לו עדין רכב) וקיצבה חודשית ומועדון כזה ואחר ועוד כמה דברים ששכחתי... כששאלתי אותו איך הוא הצליח כל כך הרבה וכל כך מהר, כי אני יודעת שאנשים מחזרים אחרי משרד הביטחון שנים.. הוא אמר "כשישבתי בועדה וסיפרתי להם מה ראיתי בכל מיני מקרים, וזה היה רק על קצה המזלג,..הפכתי את היושבים בועדה לפוסטראומה.." כל זה הוא אומר בכזה חיוך ענקי, ובשקט כזה, שזה קצת הפחיד ...לכו תדעו מה היה בועדה.. בקיצור,,,אולי צריך לקחת איזה קורס דרמה לפני שמופיעים בועדות למיניהן?

13/07/2010 | 01:34 | מאת: צVק@

היי רוז - ברוכה השבה לצערי עלינו להסביר לבא כוח הריבון את הצרות שלנו בהרבה כלים ולכן למי שיש יותר כח ביטוי יש יתרון על מי שעילג הוא להשתמע צביקה

13/07/2010 | 08:04 | מאת: רוז

ברוכים הנמצאים, יכול להיות שזה גם ענין של כישרון, לא יודעת מה לומר לך הביקור ההוא די טילטל אותי. מה שלומך?

24/08/2010 | 11:35 | מאת: רוז

רוז יקרה, טוב לראות אותך שוב כאן אתנו. לצערי, אין כל דרך יעילה לפנות אל הוועדות הרפואיות, ומתוך ניסיון ובדיקה מצאתי שמדובר במזל ולא יותר. בוועדות הרפואיות יושבים פסיכיאטרים ורופאים חסרי כל הבנה בפוסט-טראומה, המועלים באתיקה הרפואית שלהם, מתעלמים מחוות-דעת מקצועיות רציניות ומבוססות ובחמש או עשר דקות חורצים את גורלו של אדם. מדובר בפשע של ממש, וחבל שאין מי שנלחם בתופעה הזו. להתראות, דרור

24/08/2010 | 11:34 | מאת: רוז

הרי היושבים בועדה הם בני אדם, ולך תדע מה אוכל את הפסיכיאטר היום... נניח ויש לו מישהו שהוא שונא מוות, והנבדק הבא דומה לו, ומזכיר אותו בכל תנועה.... הוא לא יוכל אולי להגיד שזה בגלל השנוא עליו, אבל הוא לא יהיה בעד הנבדק....

מנהל פורום טראומה והלם-קרב