עזרה בתביעה מול משרד הבטחון

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

28/06/2010 | 10:25 | מאת: עמרי

אני במלכוד 22. בעבר, לאחר השירות הסדיר, קיבלתי המלצה מהיחידה לנפגעי הלם קרב בתל השומר להורדת הפרופיל הרפואי. הפטור שקיבלתי מהמילואים הניח את דעתי וכל התעסקות עם הנושא כמו למשל בוועדה רפואית, היה נראה לי כמו עינוי בפני עצמו ובור שחור אליו נמנעתי להכנס בזמנו. השנים עברו והסימפטומים החריפו. פניתי לטיפול בבי"ח פסיכיאטרי באיזורי שאמור היה לעזור ושאישר והעניק לי טיפול שלא מומש מעולם... "עקב מחסור במשאבים". הכניסו אותי לרשימת המתנה. בשנה הראשונה הצקתי להם ממש, אך התור שלי עדיין לא הגיע. עברו שש שנים מאז. המצב רק הלך והחמיר. החמיר מאד!! עד שמצאתי עצמי מאבד את כל שהיה לי בחיי. היום... אין לי ברירה. הפנמתי שאם אני רוצה לחיות איזשהם חיים סבירים ובעלי כבוד מינמאלי, אני חייב להכנס בעובי הקורה, להכנס אל הבור השחור ממנו ברחתי וברחתי ולתבוע את משרד הביטחון. אבל מה..... בשביל זה צריך כסף מראש. ואני... אחרי שאיבדתי את כל שיש לי.... פשוט אין לי! אז באתי הנה לשאול.... מישהו מכם מכיר עו"ד בעל מצווה, שיוכל להבין את המצב אליו נקלעתי, שיוכל לעזור ולהיות מעט יותר יצירתי באופן התשלום אליו. אני אשמח לשלם ולתת כמובן מאליו את שמגיע לו. ברגע שיהיה לי ממה. וכיום כבר נראה שעד שלא אתבע... הסיטואציה בה אני מתקיים, לא תשתנה בצורה כזו בה אוכל להרשות לעצמי את שירותיו. מלכוד 22. אמרתי כבר?!

שלום עמרי, אינני חושב שאתה נמצא במלכוד, והמצב אינו כל-כך מסובך. אינך זקוק לעורך-דין כדי להגיש תביעה להכרה בנכות. אם קיבלת המלצה מהיחידה לטראומה בתל-השומר, והפרופיל שלך ירד בעקבות זאת, כל מה שעליך לעשות הוא להציג את המסמכים האלו וכל מסמך רפואי אחר, להוריד טופס תביעה באתר של אגף-השיקום ולהגיש אותו עם כל הטפסים הנלווים. כדאי גם להביא חוות-דעת של פסיכיאטר על מצבך היום, ואם אין לך תקציב לפסיכיאטר פרטי תוכל לבקש הפניה לפסיכיאטר מרופא-המשפחה. חשוב שתשאל את עצמך למה אתה מצפה. אם אתה זקוק לטיפול, מיד לאחר הגשת הבקשה תוכל לפנות לרופא באחד המחוזות של אגף השיקום ולקבל אישור לטיפול נפשי או תרופתי. אם אתה זקוק לתמיכה כספית, כדאי שתדע שתהליך ההכרה עשוי לארוך שנים אחדות. בדרך-כלל הוועדה הרפואית הראשונה מאשרת הכרה ב-20% נכות, ומדובר בגמלה של כשש-מאות שקלים. רק מי שמקבל הכרה של 50% יכול לקבל קצבה קבועה שתאפשר לו להתקיים. תהליך ההכרה ארוך, מייגע וגם משפיל, והוא עשוי להיות טראומטי מאוד. כדאי שתבדוק מראש את הציפיות שלך לפני שאתה מתחיל בתהליך הזה. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

28/06/2010 | 21:15 | מאת: עו"ד גיא בית און

אם באמת מצבך הוא של חסר כל אשמח לשקול לעזור ל צור איתי קשר .

מנהל פורום טראומה והלם-קרב