אישתי סובלת מ p.t.s.d

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

09/06/2010 | 23:48 | מאת: תמיר

אינני יודע כיצד להתמודד עם אישתי , היא כל הזמן עצבנית , לא מתפקדת בבית וגם עם הילדים קשה לה., היא עברה ת.ד קשה לפני 13 שנה שבה נהרגו 4 חבריה ליחידה (2 מהם ישבו לידה מתו במקום).אני מאוד אוהב אותה , אני איתה מגיל 15, אך אני לאחרונה מרגיש חסר אונים!!!אני עובד ב 2 עבודות כדי לפרנס אותנו (יש לנו 4 ילדים קטנים), וקשה לי להתמודד איתהכשאני יוצא לעבודה בלילה אני נאלץ להביא את חמותי שתישן איתה ואז אני צריך להתמודד גם איתה . אני חושב על גירושים , אך מאידך מרחם עליה , ויודע שאם אקח חזקה על הילדים יחרב עולמה,ואף חושש פן תפגע בעצמה. אנא עיזרו לי!!!!!!!!!!!!!!

שלום תמיר, לא קל לחיות עם נפגעי טראומה, ולא קשה לי להבין את הקושי שלך. הקושי הזה לא ייפתר מעצמו. ראשית, חשוב מאוד שאשתך תכיר במצבה ותסתייע בתמיכה ובטיפול. קיימות גישות טיפול קוגניטיביות-התנהגותיות העשויות לסייע לה להתמודד טוב יותר עם קשיי היומיום. שנית, חשוב ששניכם תקבלו יעוץ זוגי כדי להבין טוב יותר את התופעות הפוסט-טראומטיות, ותלמדו להתמודד אתן וליצור קשר זוגי טוב יותר. אני עצמי מקיים סדנאות כאלו בבולגריה. אם תכתוב לי, אשלך לך פרטים על כך: [email protected]. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

10/06/2010 | 07:33 | מאת: תמיר

להשתקם , אך ללא הצלחה. משהב"ט גם מערימים עלינו קשיים , מה שמוסיף לחרדות שלה ולמצב העגום ביננו.

12/06/2010 | 06:54 | מאת: עו"ד גיא בית און

תמיר שלום הייתי מציע לך לפנות אלי או אל אחד מעורכי הדין שתבחר מפורטל נכי צה"ל ע"מ להגיש תביעה למשרד הביטחון. הגשת התביעה תוכל לסייע לרעייתך ולך במישור הכלכלי, במישור הטיפולי ולעזור לכם לשקם את חייכם. אני יודע שחלף הרבה זמן מאז התאונה , אבל עורך דין שהוא מנוסה , בדגש על מנוסה בתחום ויש בכל הארץ לא יותר מ20 כאלה יכול מאוד לעזור ולהביא להכרה. אם תירצה תוכל ליצור איתי קשר אל תיתיאש ההכרה על ידי משרד הביטחון במקרים כמו של אישתך , במידה ועורך דין מנוסה מייצג אותך היא לא קשה ותהיה חזק תמיר.

12/06/2010 | 09:40 | מאת: תמיר

יש לנו המלצה מרופא פרטי( ד"ר יוסף לריא) ל 30% , אך ,כאמור אישתי קיבלה רק 10% על נפש.עברו מאז 5 שנים. תקופה מסויימת מאז היא סירבה ליטול את התרופות , משום שהניקה את ביתנו(לדעתי זה היה תירוץ) ועכשיו יש הרעה במצבה ואני חושש להגיש החמרה שלא יורידו לה את ה-% שיש לה.

12/06/2010 | 09:43 | מאת: תמיר

01/11/2013 | 22:18 | מאת: יניב

ריחמתי עליה כמוך עד שהיא מצאה גבל פי 2 מגילה שכבה איתו וגם סיפרה לי , סגרתי לה את הבית לקחתי תילדה דרך בית המשפט וכל אחד נסע לדרכו , כמה חמודה שתיהיה אישתך אם אתה סובל תברח , בנוסף פסיכאטר אבחן אותה שהיא סובלת מהפרעת אישיות גבולית .

מנהל פורום טראומה והלם-קרב