הלם קרב ומערכות יחסים

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

18/05/2010 | 11:18 | מאת: דולי

רציתי לדעת אם לצעירים בעלי הלם קרב יותר מתקשים בליצור מערכות יחסים זוגיות. והאם הם מפחדים יותר להיקשר,ובכלל איך הם מתייחסים לעניין. תודה:) מאחת שרוצה לעזור למישהו שפשוט לא מוכן לדבר עם עזרה מקצועית.

שלום דולי, הלם-קרב הוא טראומה המשפיעה על כל תחומי החיים, ובמיוחד על היכולת לקיים מערכת יחסים זוגית (אין לזה קשר לגיל). לא מדובר בפחד להיקשר אלא בחרדה (חרדה אינה פחד ואין לה סיבה מוגדרת) המשתקת את היכולת לתת אמון באחרים. זו הסיבה שה'טיפול' הטוב ביותר בהלומי-קרב הוא יצירת סביבה משפחתית חמה ותומכת. קשה מאוד לעזור למישהו שאינו רוצה בעזרה מקצועית. אם את מתכוונת לעשות זאת, עליך להיות מוכנה להתנגדות ולסירוב, לעליות ולירידות. כדאי להימנע מעצות וניסיונות לכוון, והעזרה הטובה ביותר היא פשוט תמיכה ואהבה ללא תנאים מוקדמים. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

07/06/2010 | 11:43 | מאת: מאיר

הוא עדיין צעיר . באת חבל להשאיר אותו תובע בזה .תלחצי עליו שיפנה ל" ד"ר חרותי רופא שיקומי הוא יודע איך להוביל אותו מחדש לזוגיות ובזה הוא אלוף.את לא תוכלי לעזור לו הוא לא יהיה חופשי איתך ועלול יהיה רק להתעצבן יותר .

07/06/2010 | 11:57 | מאת: מאיר

צודקת מאוד . את חייבת להפנות אותו ל--ד"ר דני חרותי הוא אלוף להחזיר לו את הרצון . איתו הוא יהיה פתוח ויספר הכל בלי להבייש ..

מנהל פורום טראומה והלם-קרב