שלום רב,

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

24/03/2010 | 12:57 | מאת: גבי

שאלה, מה התפקיד של היחידה בתל השומר לנפגעי הלם קרב(אני חייל במילואים). תודה.

שלום גבי, היחידה לתגובות-קרב בתל-השומר מיועדת לטפל בחיילי מילואים, נפגעי הלם-קרב. זו יחידה קטנה ביותר, שפועלים בה פסיכולוגים מתנדבים מעטים. המשאבים שלה מוגבלים ואין לה כל אפשרות לטפל בכמות הגדולה של נפגעים. זו מערכת סגורה המנהלת פעילות בקרב אלו שמצליחים להגיע אליה. במלחמה האחרונה היו, לפי פרסומים של צה"ל, כשלושת אלפי נפגעי טראומה. אני יודע שנפגעים אלו לא קיבלו טיפול על-ידי היחידה, שביצעה רק מפגשים בודדים עם גדודים שחזרו מן הקרב, ובכך סיימה את תפקידה. למרות הרצון הטוב של אנשי היחידה ומאמציהם במקרים פרטניים, כשמתבוננים במצב נפגעי הטראומה בצה"ל היחידה למעשה אינה קיימת כלל. בברכה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב