חרדות בעקבות תאונה על קטנוע

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

11/02/2010 | 17:08 | מאת: סיוון

שלום, לפני כחודשיים הייתה לי תאונה עם הקטנוע שנפגע ע"י מכונית (אני רוכבת על קטנוע). אני עפתי לכביש ולמזלי יצאתי רק עם כאבים וקרע בגיד. מאז חזרתי לרכב על קטנוע אבל לפני כשבועיים שלושה כשרכבתי פתאום עקפה אותי מכונית וקפאתי ונכנסתי ללחץ. הייתי חייבת לעצור בצד להירגע...אחרי מנוחה גררתי את עצמי שוב לקטנוע ורכבתי הבייתה בלחץ נפשי ופחד מתאונה. מאז עברתי למכונית אבל לעיתים אני חוזרת לקטנוע ואז אני שוב חווה לחץ נפשי. אפילו כשאני חושבת על זה אני מצטמררת...אין לי ממש סיוטים9 אבל אני ישנה פחות ורציתי לדעת אם זה פוסט טראומה? ובכל מקרה מה הטיפול לזה? תודה מראש

שלום סיוון, כל תאונה היא סוג של טראומה, והתגובה שלך נורמלית לגמרי. אני משער שאם תחזרי לאט לאט לנהיגה בקטנוע, ואולי אפילו תקחי כמה שיעורי נהיגה, תוכלי להתגבר על הלחץ ולנהוג שוב ללא קושי. הסימפטומים הפוסט-טראומטיים הם בדרך-כלל חמורים יותר, והם מפריעים באופן קשה לנהל חיים תקינים. במקרה כזה כדאי לפנות לטיפול נפשי. בברכה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב