חשד לחרדות

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

11/02/2010 | 15:21 | מאת: מתי11

שלום דר' גרין, אני בת 45 ובחודשים האחרונים היו לי כמה התקפים של קוצר נשימה,דופק מועץ,כאבים בחזה,סחרחורת בעוצמה שונה כאשר פעם הובאתי למיון עקב חשד להתקף לב.כל הבדיקות תקינות. ההתקפים האלו מגעים דוקה ברגע שלווה-ערב מאוחר מול הטלויזיה,בבוקר מוקדם עם הקפה,פעם בנהיגה שממש חוויתי איבוד שליטה על הרכב ובדיאבד הבנתי שאף אחד לא או הגיב לתאונה שכביכול חוויתי. האם מדובר על התקפי חרדה?זה מטריף אותי כי התחושה היא נוראית. אם כן,מה מקורם,מה עושים? תודה וסליחה על האורך ההודעה

שלום מתי, אני שמח לשמוע שכל הבדיקות הגופניות נמצאו תקינות. יתכן שמדובר בהתקפי חרדה, שיש להם סימפטומים דומים. את מקור החרדה רק את יכולה לדעת, ולשם כך אולי כדאי שתפני לאיש מקצוע שיסייע לך להבין את הסימפטומים ולהתמודד אתם. לפסיכולוגים קוגניטיביים-התנהגותיים יש כלים לבחון מצבים כאלו ולהתמודד אתם. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב