הלם קרב ו גירושין

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

09/02/2010 | 18:59 | מאת: גרושה

שלום לך...אולי אוכל לקבל ממך יעוץ,לאחר 10 שנות נישואים לצד הלום קרב,לאחר טיפול זוגי,לאחר הרבה נסיונות לנסות להבין,לעודד,להיות לצידו,נשברתי ו ביקשתי גט.יש לי לציין שהוא ביקש ממני לפני כ 3 שנים אבל היינו באמצע טיפול זוגי ו חשבתי שנוכל להציל את הנישואים,בכל זאת יש לנו 2 ילדים יחד.הוא במהלך 6 שנים אחרונות טרח לעזוב 3 פסיכולוגים,ו גם את המטפלת הזוגית,אף אחד לא מבין אותו ו לא עושה ממצים לעזור לו ,אף אחד זה כולל כל המטפלים,כולל אני,שלטענתו כל מה שעשיתי או לא עשיתי היה בכוונה..אין ספור נסיונות לנסות שיראה את הדברים בצורה אחרת אבל שום דבר לא היה מועיל...עד כמו שאמרתי נשברתי,לילדים זזה כבר היה יותר מידי כל הצעקות בבית,ו המחשבה שלי שמישהו בכל זאת חייב להישאר שפוי בכדי לגדל אותם,בעניין הגירושין הוא כמעט ו לא התנגד ,קיבל בהבנה ו פתאום אחרי חודשיים שאנחנו כבר גרושים ו שכנראה נפל לו האסימון התחיל ו לא מפסיק להאשים אותי,להגיד לי שלא יתן לי לשקם את החיים שלי ו לא יתן לי להיות מאושרת לצד אף אחד..רוצה להאמין שזה משבר ו יעבור לו..בינתיים הוא לא רוצה לדבר איתי ...פניתי לעובדת סוציאלית שלו בתקווה שתעזור לו...האם יש משהו שתוכל לייעץ ...הוא גם טוען שעזבתי ו זרקתי אותו...ו כמה שמנסה להסביר שזה לו כך,שאם היה כך אני לא הייתי בקשר איתו זה לא עוזר...בקשה כל טיפ שתוכל לתת לי להתמודד איתו אשמח לקבל

שלום לגרושה, לא קשה לי להבין את מסכת הייסורים שעברת בתקופת נישואיך, ואני מבין גם את המצוקה שבה נמצא בעלך לשעבר. אני מאמין שגם הלומי-קרב יכולים לקיים חיי נישואין תקינים וטובים, אך זה דורש שיתוף פעולה ועבודה יומיומית. במקרה שלכם האפשרות הזו כבר אינה קיימת, משום שבחרתם להתגרש, ובכך הסתיימו חיי הנישואין שלכם. כעת, לאחר שבחרת להיפרד ממנו, עליך להפריד גם את הקושי שלו מן הקושי שלך. אני מבין שקשה לו להסתגל לגירושין, אך זו כעת הבעיה שלו, ועליה ללמוד להתמודד אתה בכוחות עצמו. גם עליך לקבל את הפרידה ולהתרחק ממנו. את כותבת שהוא לא רוצה לדבר אתך. אם כן, מדוע את מתעקשת? הניחי לו ושקמי את חייך בלעדיו. לא קל להיפרד ולסיים קשר של עשר שנות נישואין, אבל אם את שלמה עם הגירושין עליך להניח לו להתמודד בעצמו עם הפרידה, כדי שלא להקשות עוד יותר על שניכם. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב