פוסט טראומה

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

21/01/2010 | 16:14 | מאת: מאיה

שלום, לא נבדקתי אצל רופא\פיסכולוג אבל אני מאמינה שמה שיש לי זה סוג של פוסט טראומה. מאז מלחמת לבנון השניה אני מפחדת בצורה בלתי נשלטת כל פעם שאני שומעת אזעקה. במשך שנה לאחר המלחמה הייתי "מתחרפנת" מכל צליל שהיה אפילו מעט דומה לאזעקה, אך בשלב מסויים זה הפסיק [פחות או יותר]. בסביבת המגורים שלי היה ניסוי של אזעקה חדשה[בזמן האחרון, כ3 שנים לאחר המלחמה],אני לא ידעתי שזה ניסוי, וכששמעתי את ההאזעקה ברחתי למקום בטוח [מחוץ לביתי]. התחלתי לרעוד בכל גופי, במשך האזעקה ולאחר שהיא נגמרה הלכתי לביתי והתחלתי לבכות ורעוד אף יותר בצורה דיי אלימה. במשך שעות הייתי בכוננות לעוד אזעקה למרות שכבר גיליתי שזה היה ניסוי. אני בסך הכל נערה בת 17, ומאוד קשה לי עם הפחד הזה. האם יש לך עצה בשבילי בכדי "להבריא" מזה? תודה רבה.

שלום מאיה, סביר מאוד שאת סובלת מפוסט-טראומה. הטראומה אינה מחלה שצריך להבריא ממנה אלא פגיעה שצריך לדעת להתמודד אתה. זוהי פגיעה בתחושת הביטחון שלך. כדאי מאוד להתמודד עם הטראומה קרוב ככל האפשר לזמן הפגיעה, משום שהסימפטומים עשויים להחריף ככל שיעבור הזמן. אני מציע לך לפנות לטיפול קוגניטיבי-התנהגותי, שהוא היעיל ביותר הקיים בתחום הטראומה. כדאי לך להתייעץ עם מטפלים אחדים (פסיכולוגים, פסיכותרפיסטים או עובדים סוציאליים) ולבחור רק במי שמעורר בך אמון. לעתים נהוג לשלב גם טיפול תרופתי בטיפול ההתנהגותי, אך כדאי שזה ייעשה רק בעצת המטפל, ולא כדאי לפנות לפסיכיאטר לפני שתתחילי בטיפול. תרופות ללא תמיכה התנהגותית עוזרות להתמודד עם הסימפטומים לזמן מה, אך יש להן תופעות לוואי והן אינן מרפאות. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

21/01/2010 | 22:16 | מאת: מאיה

תודה רבה על העזרה. ובאמת כל הכבוד על מה שאתה עושה! אני מעריכה את זה מאוד!

מנהל פורום טראומה והלם-קרב