טיפול בהלם קרב

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

01/01/2010 | 02:17 | מאת: נטלי

הי,שמי נטלי ולחבר שלי שאני כל כך אוהבת יש הלם קרב בדרגה גבוהה!כרגע הוא מאושפז שוב במקום של!!מתאים לו. ואני שואלת האם יש מקום אשר מטפל בהלומי קרב ן בית חולים להלומי קרב עם שיטות יפול במיוחד בישבילהם על מנת שלא יצתרכו לעבור דרך המחלקות הפסיכאטריות הרגילות שרק מחריפות את מצבם...בבקשה תענה לי בתודה מראש נטלי

שלום נטלי, בתל-השומר מטפלים בשיטת החשיפה של פרופ' עדנה פואה, המתיימרת לפתור את כל הקושי בזמן קצר. אם אכן, כפי שנטען, זו גישה יעילה, עלינו לשאול את עצמנו מדוע לא נשלחים לשם כל הלומי-הקרב, ובכך היו נחסכים מאמצים רבים לאגף השיקום. מדברים הרבה על הלם-קרב בשנים האחרונות, מקיימים סימפוזיונים, חוקרים, וממציאים שיטות חדשות ומתוחכמות. בפועל אגף השיקום לא מעסיק אפילו פסיכולוגים מקצועיים (כלומר קליניים, כפי שדורש החוק) לטיפול בהלומי-הקרב. מן האשפוז הפסיכיאטרי כדאי להתרחק ככל האפשר, משום שאין קשר בינו לבין 'טיפול'. הפסיכיאטרים יכולים להקל על מצוקות מסוימות באמצעות תרופות, המטשטשות את הכאב, אך זה אינו 'טיפול' ואינו 'ריפוי', ואין בו פתרון לטווח ארוך. כדי להימנע מן הסבל כדאי מאוד שחברך ימצא איש מקצוע פרטי שיעזור לו למצוא את השיקום הנכון. טיפול קוגניטיבי-התנהגותי הוא הדרך היעילה ביותר להסתגלות, אך התמיכה של המשפחה, ושלך כבת-הזוג, חשובה יותר מכל. בברכה, ד"ר דרור גרין

01/01/2010 | 10:58 | מאת: שוב אני

דבר ראשון תודה רבה ושנית כל אתה כל כך צודק לגבי המחלקות הפיכיאטריות...לגבינו הוא מקבל תמיכה מלאה בכל מובן המילה וטונות של אהבה וביטחון אתה יכול להמליץ לי על מס מקומות יותר ספציפים ששם הוא ואנחנו יכולים לקבל מענה...בבקשה אנחנו כבר לא יודעים למי לפנות...בברכה ושוב תודה נטלי:)

01/01/2010 | 14:44 | מאת: ברקוביץ' צביה

שלום לך דר' גרין אני אמא של בחור שנמצא עכשיו בבית החולים הפסיכיאטרי בבאר שבע חברתו כתבה לך מכתב ותודה על התשובה ולי גם יש מספר שאלות. בני היה קרבי בגבעתי בתקופה שלפני המלחמה כאשר הוא היה שם חווה הרהב מאוד דברים קשים,עד היום (השתחרר לפני כ4 שנים) אושפז פעמים בכפיה בגלל חוסר שקט רק לפני שנתיים הגשתי את התביעה נגד משרד הבטחון.וזו הייתההתיחסותם לאחר פנייתי להכרה בו כפגוע צה"ל.אני לא יודעת מה לעשות ואל מי לפנות כדי שיקבל את הטיפול המגיע לו,אשמח מאוד אם תוכל לכוון אותי אפילו כאן בב"ש או בכל מקום אחר רק יש לי חשש גדול ואני ממש לא מעוניינת כי תהיה לו חקירה כמו שעשו לו דרך משרד הביטחון,אני מעטניינת להחזיקו בבית ולטפל בו אך לדברי הרופא המטפל שלו שזה שנתיים הוא מכיר בו במחלקת ליטיום,הבן חייב להשאר באישפו כדי שימצאו תרופה לאזנו.אני מסכימה עם כל מילה שלך לגבי זה ששם זה לא המקום המתאים אך אשמח,אם יש ברשותך שם או כתובת שאליה אפנה על מנת לסייע לבני.אני ממש לא אתן ששוב יעשו לו חקירות כי הוא סבל וסובל היום די ואפילו יותר מידי. אשמח לקבל את תגובתך. תודה מראש צביה

מנהל פורום טראומה והלם-קרב