דרור: אולי תבקש להופיע בפני ועדת גורן ?

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

30/12/2009 | 00:10 | מאת: Zee.Gee

אין כמו הניסיון המצטבר שלך בחוויות של כולנו אין כמו יכולת הניתוח שלך כמומחה אין לנו הנפגעים עוד מי שיציג באופן נייטראלי את העובדות האמן לי - שוחחתי עם מרכז הוועדה (תא"ל מיל. אביהו דיסטלמן) והוא לא מאמין שיש עובדות כמו שכולנו מכירים... הוא לא מאמין שיתכן ואגף השיקום מחמיר את מצבנו רק מישהו במעמדך יכריז בפניהם שהטיפול שכולנו מקבלים מתארך ומתייקר כי משהב"ט גורם נזק בהתנהלותו למקצוען כמוך סמכות לומר שכל מי שלמד במכינה יודע מהו סולם הצרכים של מסלו גופניים. אלה הם הצרכים בדברים בסיסיים כמו מזון, מחסה וסיפוק מיני. בטחון. הגנה נגד סכנה ואיומים מהסביבה או מאנשים. חברתיים. צורך באהבה, חיבה ותחושת השתייכות. כבוד. שאיפה לכבוד-עצמי ולדיעה טובה של אחרים. הגשמה-עצמית. הצורך בהפקת סיפוק מעבודה; התחושה שלעבודה יש ערך מסוים בעולם. ----------------------- מול כל טבלאות אקסל ומצגות של אשליות שמציגים אנשי משהב"ט והאוצר - מתבקש איש מקצוע שיקום ויכריז בשם המקצוע והניסיון את מה שהם לא ישמעו

שלום לך, אתה צודק, כמובן, אבל לצערי אין לאיש עניין בשינוי המצב הקיים. אינני מאמין שוועדות והמלצות יוכלו לשנות את המצב, משום שאגף השיקום מורכב מפקידים שלא יבצעו את השינויים, גם אם החוק ינסה לכפות זאת עליהם. הדרך היחידה לשינוי היא פירוק אגף השיקום והעברת הסמכות לגופים הקיימים, כמו קופות החולים והעובדים הסוציאליים. כתבתי על כך חוות-דעת לוועדת הכנסת, אך כאמור אינני תולה תקוות רבות בוועדה זו. אין לי כוונה להופיע בפני ועדות, משום שבחרתי להתגורר מחוץ לישראל, כדי לא להיות תלוי באגף השיקום וכדי להקים בבולגריה את המכון לאימון רגשי, ולהציע את התוכנית שלי לתמיכה בהלומי-קרב ונפגעי טראומה במקום שלא יפגע על ידי אגף השיקום. בברכה, ד"ר דרור גרין

09/01/2010 | 21:15 | מאת: Zee.Gee

ישמ לי ציפייה טבעית לשינוי בגילי [+50] אני גם למדתי משהו על החיים בכלל ועל האגף בפרט קרא כאן על שינוי שלא היית מאמין בו עד היום: www.mod.gov.il/WordFiles/n32409094.pdf הולכים לבטל אגף בינוי במשהב"ט - מקום עבודה גדול ומכובד של מנהלים ותיקים במשהב"ט שמשתכרים היטב ובעובדה הוועד של עובדי המשרד התחיל להשבית את העבודה במשרד הביטחון! הולכים לעשות בוודאות עוד כמה שינויים להבנתי אנחנו בתקופה שבה יש אומץ לחתוך במקומות שלא העיזו קודם בכל מקרה מותר לך לכתוב להם את המידע שלך ובעיקר את דעתך על הרצוי לנו אם תחליט לעשות משהו [אינך חייב להיות בוועדה] אז הכתובת כאן http://www.vaadatgoren.gov.il תודה מראש

מנהל פורום טראומה והלם-קרב