טסטים פסיכולוגים איבחון נוירופסיכולוגי

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

14/12/2009 | 14:18 | מאת: יואב

ד"ר גרין שלום רב, הנני נכה צה"ל הסובל בין היתר מ- PTSD כתוצאה מאירוע קשה שחויתי בשירותי הצבאי. כחלק מהליך הכרה זומנתי לבדיקה הבאה: טסטים פסיכולוגים איבחון נוירופסיכולוגי. הנני חושש מאוד והתהליך מלווה אצלי גם ככה בפחדים רבים. אודה לך מאוד, באם תוכל לשפוך אור על נושא זה ולהסביר לי במה מדובר?

שלום יואב, כדי שאגף השיקום יוכל להכיר בך כהלום-קרב הוא זקוק גם לחוות-דעת מקצועיות מטעמו, ולשם כך הוזמנת לעבור אבחונים אלה. לצערי, הפסיכיאטרים בוועדות מתעלמים לעתים גם מחוות הדעת שנעשות על-ידי אגף השיקום עצמו. דווקא משום כך, חשוב מאוד שתציג בטסטים ובאבחונים (זה כרוך במפגש עם אנשי מקצוע) את מצבך במלוא חומרתו. אין לך מה לחשוש. זהו תהליך טכני, מתיש במקצת, אך עליך לעבור אותו כדי לזכות בטיפול ובתמיכה המגיעים לך. כדאי שתזכור שמי שבוחן ומאבחן אותך עכשיו אינו קובע אם תזכה להכרה, ולכן אין לך מה לחשוש. בדרך-כלל אלו אנשי מקצוע מהימנים ונחמדים. כפי שחשבתי, כדאי שתציג את מצבך במלוא חומרתו, ואל תחשוש לתאר בפירוט רב את הקשיים היומיומיים מהם אתה סובל, ומהם סובלת גם משפחתך. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

14/12/2009 | 15:07 | מאת: יואב

ד"ר גרין שלום רב, ראשית, תודה רבה על תשובתך בכלל והמהירה בפרט! שנית, עברתי כבר בדיקות אצל רופא פסיכאטר מטעם משה"ב. האם לא די בדעתו? האם תוכל להרחיב ולפרט קצת יותר בנוגע לאותם "טסטים"? האם האבחון נעשה באמצעות שיחה או לפי חיפושיי ברשת גם באמצעות ציורים אולי במחשב? למה עליי לצפות? כי נאמר לי שהאבחון והבדיקות לוקחות כ- 3 שעות! שוב תודה,

19/12/2009 | 21:01 | מאת: שלום

בדיקות נוירופסיכולוגיות רק במקום נייטרלי שלא עובד עם אגף השיקום. לדעתי לכאורה יש חשש בין מי שמשלם את הכסף לעיניין התוצאה אשר שני הצדדים שואפים אליה, וברור הוא כי אגף השיקום ירצה לקבל חוות דעת שהפגיעה היא פחות חמורה ממה שחושב הנכה, וזאת בכדי לחסוך בכסף, ושוב אני מציין לכאורה, ונראה לי כי לכאורה היו מקרים כאלו. אסור להיות נאיבים בעיניין קבלת זכויות מאגף השיקום, תלכו לאבחון פרטי או לאבחון דרך קופת חולים. מה דעתכם? תודה רבה.

מנהל פורום טראומה והלם-קרב