אשמח לעצה

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

09/12/2009 | 09:56 | מאת: נועם הליכות

כבר אחרי השירות הסדיר הרגשתי שאני צל של בן-אדם אך רק אחרי מילואים ב"עופרת יצוקה" התפוגג גם הצל וכבר כמעט שנה שלמה שאני לא מסוגל לתפקד ברמה הכי בסיסית שאפשר.המטפל שלי (ולקח לי המון זמן להודות בפני עצמי שאני צריך) מדבר איתי על קבוצות תמיכה אך יש לי רתיעה ואולי אפילו סלידה מסוימת מן הרעיון :( האם יש למישהו עצה?? יש למישהו ניסיון והתנסה בעצמו?? האם יש למישהו מידע נוסף על קבוצות התמיכה?? האם אצליח לישון בלי פיצוצים? בלי המון מסתער? בלי דם?

09/12/2009 | 11:42 | מאת: צVקa קומa

שלום למר הליכות :-) ברוך הבא למועדון - יעני Welcome to the club אז כן, יש עתיד ובמיוחד אם אתה מקדיש משאבים לטיפולפסיכולוגי עם מטפל/ת שמבינים עניין ב PTSD ולא פחות חשוב כבר מבין בעצמך שיש לטפל וכדאי לצאת מהארון מנסיון של יותר מ13 שנים של טיפול פסיכוטראפי פסיכואנאליטי - כן בהחלט יש הטבה באיכות חיי -לא שאיני מתעורר עם ביעותים - אבל כן אני מתקד ברב שעות היממה בנינוחות בזמנו קימנו (עוד כ 10 חברים) קבוצת תמיכה שהתנהלה בתה"ש - הקבוצה פורקה לפני יותר משנתיים - אני מצאתי שהקבוצה עזרה לי לא יודע על קבוצות כיום - אם כן אשמח לשמוע ואולי אפילו להצטרף אתה מוזמן ליצור קשר טלפוני 052-2888486 בשעות היום (כשהשמש זורחת) או לשלוח דוא"ל לכתובתי [email protected] בהצלחה והמשך החלמה צביקה קומיי

10/12/2009 | 01:16 | מאת: נועם הליכות

ראשית כל ברצוני להודות לך על האופטימיות והכנות. אני שמח על השיתוף ועל הרצון הטוב, אתה כבר עזרת לי מעט

שלום לנעים ההליכות, את הצעד הראשון כבר עשית, והוא ההכרה במצבך. אני יודע כמה קשה היה להגיע להכרה כזו, והיכולת הזו מעידה גם על היכולת שלך לשקם את עצמך. אני מסכים עם האופטימיות של צביקה. אם רק תרצה בכך, תוכל למצוא דרכים רבות להתמודד עם הטראומה ולחיות חיים טובים יותר. ראשית, כדאי להיעזר באיש מקצוע. הגישות הקוגניטיביות-התנהגותיות הן היעילות ביותר להתמודדות עם טראומה, אך חשוב מאוד גם למצוא מטפל שמעורר בך תחושת אמון. קבוצת תמיכה היא דרך מצוינת להתמודדות. אינני יודע אם יש קבוצות כאלו, אך אתה יכול לחפש אותן באמצעות האינטרנט, וגם ליזום הקמה של קבוצת תמיכה בעצמך, באזור מגוריך. דרך נוספת היא ליצור קבוצת תמיכה באינטרנט. באתר שלי יש פורום כזה של קבוצת חברים שלאחרונה פחות פעילים בו. אם תגייס קבוצה המעוניינת בכך, אוכל לפתוח לכם פורום סגור ומוגן. תוכל לכתוב אלי ישירות: [email protected]. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

10/12/2009 | 01:18 | מאת: נועם הליכות

האם יש לך המלצות נוספות מנסיונך העשיר?

13/12/2009 | 01:04 | מאת: זאב

רק אתה חייב להחליט כי רק לך יש אחריות על חייך ועל טיב הקשר עם הסובבים אותך. המשפט החכם ביותר ששמעתי: PTSD/הלם-קרב -כמו כתם שמן על נייר, ככל שחולף הזמן הכתם מתרחב לכל הכיוונים בלי שמישהו הוסיף שמן, ובלי שמישהו יכול לעצור את ההתפשטות של הכתם. המסר האופטימי הוא שבגלל שכמות השמן קבועה, הכתם נעשה יותר דק [ואת זה העין לא רואה] הנמשל - לומדים להכיר את הקשיים, מתאמנים לשלוט במרביתם, ולומדים ממה להיזהר זה מצליח אם: אתה מאוד רוצה ולכן מצליח להתמיד לרצות יש לך תמיכה בבית יש לך מטפלים מנוסים

מנהל פורום טראומה והלם-קרב