שאלה

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

20/09/2009 | 00:59 | מאת: מארק

שלום. רציתי להבין איך הלומי קרב מריחים שוב תריחות שהריחו במלחמה כלומר הרבה פעמים שמעתי שהלומי קרב מריחים את ריח אבק השריפה .. כלומר הם נזכרים בו או מה בדיוק ..?האם זה הגיוני ?

שלום מארק, הלומי-קרב, כמו נפגעי טראומה אחרים, רגישים מאוד לריחות המעוררים את חוויית הטראומה. לא מדובר ב'היזכרות', משום שגם הזיכרון הטראומטי אינו מדויק, אלא פשוט בחוויה חוזרת של הטראומה. הריח הוא אחד החושים הרגישים והמדויקים המעוררים בנו חוויות חוזרות, ואצל נפגעי טראומה ריחות עשויים להיות גירוי קשה ביותר. אני, למשל, זוכר את ריח הגופות הרקובים ליד איסמעיליה, וריחות דומים מיד מחזירים אותי לשם. שנה, טובה, דרור

09/10/2009 | 06:29 | מאת: ג'ים

והריחות מלוות אותי עד היום

מנהל פורום טראומה והלם-קרב