אי שמירת סוד -המשך

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

16/07/2009 | 17:57 | מאת: תמר

ואם הרצון להתאבד הוא מתוך מצב שפוי שפשוט המון זמן (שנים) יש הרגשה שאין טעם ליות יותר מתוך שיקולים ולא מתוך מחלת נפש שגורמת לא לחשוב בבהירות או לא להיות שפוי או לשלוט בעצמך? ואם אדם רק יספר על מחשבות אובדניות הרי זה קורה לרובנו במהלך החיים , האם אפשר להיות רגוע לפנות לפסיכיאטר מבלי שידווח על כך ? ולמי מדווח? חייבת לציין שאני שואלת שאלות אלו מתוך התעניינות וכתגובה לתשובתך לשאלתי הקודמת ולא בגלל שרוצה חס וחלילה להתאבד.

שלום תמר, לכל אדם נשמרת הזכות לסיים את חייו ולהתאבד, ואין כל דרך למנוע זאת. עם זאת, ההתאבדות פוגעת תמיד באחרים, והם יכולים לנסות ולמנוע אותה. אנשי המקצועות הטיפוליים חייבים לנסות ולמנוע התאבדות, משום שעבודתם מיועדת להיטיב ולשפר את חייהם של המטופלים, ולמנוע מהם לפגוע בעצמם. אדם אינו חייב לספר למטפל על מחשבות אובדניות, ולא כל מטפל ימהר לחשוף זאת, אך מי שאינו רוצה בחשיפה כזו צריך להיזהר מלהצהיר על כך. אני, למשל, מבקש מראש ממטופלים בעלי נטיות אובדניות רשות לפנות במקרים של סכנת התאבדות לקרוב משפחה קרוב, כתנאי לטיפול. לא, אינך יכולה להיות רגועה ולפנות לפסיכיאטר מבלי שידווח על ניסיונות אובדניים. הוא חייב לעשות זאת. הוא יכול לדווח למי שמדריך אותו או מפקח עליו, לבני משפחה מלווים או לשירות הסוציאלי. במקרה של צורך באשפוז החוק מחייב היום אישור של שופט. בברכה, ד"ר דרור גרין

16/07/2009 | 20:44 | מאת: פולישוק

הינה אני רוצה להיתאבד אבל אין לי האומץ והכלים לעשות זאת ואני לא רוצה לגרום אי נוחות לאף אחד מי שהוא יכול ליתן לי עיצה איך לעשות זאת וגם לא להיקבר מחוץ לגדר אחי לפני הרבה שנים שלח יד בנפשו לאחר מכן כולנו נותרנו המומים וכואבים אני ממש לא רוצה לגרום זאת לאישתי ולבני שהם בוגרים אבל יחד עים זאת מאסתי בחיי והכאבים הפיזיים בעיקר וגם הנפשיים שאני נושא עימי די נימאס לי

שלום פולישוק, אני מציע שתבחר לך כינוי קבוע, שיאפשר לנו להתייחס אליך ברצינות. לא קשה להבין את הכאב שלך, ואת הרצון שלך למנוע כאב מאחרים. אני מאמין שניתן לחיות עם פוסט-טראומה, ועם הכאב, וגם לקיים יחסי משפחה טובים. אני בטוח שכולנו כאן נשמח להקשיב לך ולשוחח אתך בזמנים קשים, אם תשתף אותנו מעט יותר במה שקורה לך. שבת שלום, דרור

25/07/2009 | 22:30 | מאת: רוז

חשבת על זה ברצינות? כי השאלה שלי היא...אתה רוצה לסים את הכאב....ואם מתאבדים, אתה בטוח שאתה מסים עם זה? עם מה אתה מסים? הכאב? החיים? העולם הזה? ואם יש חיים אחר כך לאן אתה הולך, ואם אתה מתאבד לאן אתה הולך? ואם אתה מתאבד וחושב שזה מסים הכל, אבל הכל, מה איכפת לך איפה תיקבר? ואיך תיקבר? ומה אחרים ירגישו? אם אתה חושב שתסים עם הכל,, אז תסיים עם הכל... לא כך? אני בניגוד לדרור חושבת אחרת,,, אין לאדם זכות לסים את חיו,, אלה חיים שניתנו לו בדין ולא בזכות, הוא אמור לעשות עימם משהו בעולם,,עם כאבים ובלי כאבים, ולהחזיר את הנשמה שלו בזמן שזה שיצר אותה יבחר ולא בידי האדם.. לכאב יש מטרה...לכל דבר יש מטרה... צריך למצוא אותה.. אני לא הייתי בוחרת בכאב בשום מקרה, אבל כשהוא קים...לא צריך לברוח... ובודאי שאסור לברוח לכיוון של התאבדות...

מנהל פורום טראומה והלם-קרב