מבקש לעדכן אתכם במתרחש אצלי... :)

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

10/04/2009 | 02:01 | מאת: אברהם שרווד

שלום אחים יקרים שלי! רציתי רק לעדכן אתכם שהתחלתי לעשן וזה עושה לי ממש טוב ומשחרר אותי בכלל ממתחים ומחרדות... מצאתי לי עוד כיוון חדש שמשחרר אותי קצת מכל הבלאגנים שלי ובכלל מהחודש הארור הזה שעוד מעט יגיע, חודש מאי המר והנמהר... אשמח לשמוע מעוד חברים וחברות על נסיונם בסגריות ועישון בכלל ומה הם מעשנים. אני מעשן נכון לעכשיו פרלמנט ארוך בכדי שיהיה לי עוד זמן לפרוק את המתח, אני מרגיש ממש שזה פורק ממני מתח. שלכם באהבה עמוקה, אברהם :)

שלום אברהם, תודה על העדכון. אני מבין שהעישון עוזר לך להתמודד ממתחים ומחרדות, ואני רוצה להזהיר אותך מפני הסכנות שבעישון. קשה להתמודד עם מתחים וחרדות, משום שהם מערערים את תחושת הביטחון שלנו. כדי לחוש ביטחון, צריך לסגל הרגלים ואורח-חיים קבוע. הדרך הקלה להתמודד עם מתחים וחרדות היא התמכרות למנהגים כפייתייים כמו עישון או אכילה, ובמקרים קשים גם שימוש באלכוהול וסמים. העישון הוא הרגל קבוע, והוא יוצר תחושה של ביטחון (למרות שהוא מסריח). אבל העישון גם הורג, והוא עושה זאת לאט אבל בטוח. אני לא ממליץ בפניך או בפני אף אחד אחר על עישון, משום שזו הדרך ההרסנית ביותר להתמודד עם טראומה. כדאי שבמקום העישון לפנה לטיפול קוגניטיבי-התנהגותי, שיאפשר לך 'להתמכר' להתנהגות אחרת, בריאה יותר, שתעניק לך ביטחון. בהצלחה, דרור

10/04/2009 | 13:57 | מאת: אברהם שרווד

דרור יקירי! אני נמצא בטיפול כמו שכתבת נדמה לי, אם אני נמצא בטיפול פסיכולוגי אז לזה כוונתך? אני מחפש עוד ועוד דרכים בשביל להתמודד עם כל הקיטבג שאני נושא על הגב... אגב, מה עדיף אם כבר? כל התרופות שאני מקבל?

10/04/2009 | 10:07 | מאת: שוס

תשאף אוויר דרך האף (תספור עד 5 בערך) אל הבטן עד שהיא מתנפחת(לא החזה) כעת תוציאי את האוויר דרך השפתיים בשריקה אבל את כל האוויר עד צאת הנשמה כאשר תרגיש שכבר אין לך אאויר ככה אתה מנקז את כל האנרגיות השליליות והרדיקלים החופשיים שנמצאים בריאות ומוציא החוצה וחוזר חלילה,, אני עושה כך ארבע מחזורים כאילו והייתי חש במתח היורד אומנם החרדה נשארת קמעה ,, אבל נעלמת בהדרגה בהצלחה

10/04/2009 | 14:00 | מאת: אברהם שרווד

אני עושה את שאת או אתה (אני פשוט לא יודע באיזה מין מדובר) במסגרת הטיפול שלי בדמיון מודרך אצל הפסיכולוגית ובכלל אחרי שעברתי את הטיפול בחשיפה ממושכת שלימדו אותי גם שמה לעשות כזאת הרפייה בערך... אני מחפש עוד ועוד דרכים...

מנהל פורום טראומה והלם-קרב