טיפול מוצלח שעברתי לאחר שנים של סבל מתסמונת פוסט ט

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

09/04/2009 | 12:22 | מאת: צחי .ט

שלום לכולם ברצוני לציין כי לשמחתי הרבה חוויתי סוג של טיפול משולב לתסמונת הפוסטראומטית שהטרידה אותי שנים. מדובר בתהליך טיפולי המבוסס על הגישה הקוגניטיבית התנהגותית והמשלב טיפול בשיטת ה EMDR והביופידבק בו זמנית. לאחר 10 טיפולים בלבד חזרתי לתיפקוד רגיל. הטיפול בוצע על ידי פסיכותרפיסט וותיק העובד גם עם הפגעי הלם קרב וחרדה של משרד הביטחון שמסמך לשלב את שתי השיטות בו זמנית. מאחר וזה לא מדור פרסומי לא אציין אמסור את פרטיו של המטפל כל שאני יכול לומר שהוא פשוט מקצוען !!!

שלום צחי, אני שמח לקרוא על הטיפול המוצלח שהחזיר אותך לתפקוד הרגי לאחר עשרה מפגשים בלבד. רבים ממשתתפי הפורום הזה סובלים מהפרעות פוסט-טראומטיות כבר שנים רבות, והן מתבטאות בתחום העבודה, בתחום המשפחתי וכמובן בתחום הרגשי (חרדות, חלומות, כעסים וכו'). אשמח אם תספר לנו תחילה מתי נפגעת בפוסט-טראומה, מתי גילת שאתה אכן סובל מפוסט-טראומה, איך התבטאו הקשיים שלך בעבודה, במשפחה ובתחום הרגשי, ואיך הוכרת על-ידי אגף השיקום כהלום-קרב. לאחר מכן אשמח אם תתאר את מה שקורה בטיפול עצמו, ואת השינויים שחלו בך. אני מקווה שתוכל לעשות זאת, משום שזה נשמע כמו קסם, ולעתים קרובות מבטיחים לנו כאן שיטות קסמים לריפוי הטראומה, ללא כל הסבר מדויק או הדגמה של התהליך. עד היום לא שמענו כאן ממישהו כמוך, שבאמת נפגע מטראומה, תיאור מדויק של התהליך הזה, ואם תסכים לתאר אותו באופן מפורט תוכל לעזור לכולנו. תודה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב