שמעתם על EMI?

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

04/03/2009 | 10:58 | מאת: אלה

שלום לדר' גרין ולכולם, שמי אלה ואני מברכת על הפורום החשוב הזה. למדתי וקראתי על תחום שנקרא EMI (Eye Movement Integration) ונראה לי חשוב לידע את הפורום לגביו. ה-EMI הוא טיפול שמיועד להקל על תסמינים פוסט טראומטיים בעזרת הכוונה של תנועות עיניים. בשיטה הזו תנועות העיניים איטיות ומותאמות לקצב שמכתיב המונחה (יש דמיון בין EMI לשיטה אחרת שנקראת EMDR, אך הן אינן זהות). ה-EMI פותחה לפני 20 שנה, והשיטה עדיין נחקרת, ויש מספר השערות לגבי הדרך שבה היא פועלת על המוח. אחת ההשערות מתבססת על מחקר שגילה שיש שוני באזורים שמופעלים במוח בין חוויות טראומטיות (ובחוויות שמזכירות ומעוררות אותן) לעומת חוויות לא טראומטיות. בעזרת תנועות העיניים נעשית הפעלה של איזורים נוספים במוח, וזה מאפשר לעבד את החוויה הטראומטית בצורה שונה מאשר בדרך כלל. ככל הנראה לפעולת העיניים יש השפעה רצויה על המוח באופן ישיר ולכן יש המכנים את השיטה נוירותרפיה. התחום מרתק ולדעתי ומנסיוני הוא מסייע לנפגעי פוסט טראומה. כמובן שיש עוד הסברים אשמח לתת פרטים נוספים למעוניינים, ואני ממליצה מאד על הספר "EMI" שלDr. Danie Beaulieu. יום נעים, אלה Email: [email protected]

07/03/2009 | 12:04 | מאת: ד"ר דרור גרין

שלום אלה, אני משער שרוב חברי הפורום שלנו לא יקראו את הספר. את מוזמנת להסביר לנו מה ההבדל בין EMI לבין EMDR, ובאיזו דרך מסייעת השיטה הזו להקלה למי שסובל מפוסט-טראומה. שבוע טוב, ד"ר דרור גרין

08/03/2009 | 13:04 | מאת: אלה

שלום לדר' דרור גרין ולכולם, שבוע טוב גם לך/ם ותודה על שאלתך. יתכן שלא הייתי מובנת מספיק. ההבדל בין השיטות EMI לבין EMDR הוא באופן שבו הן מתנהלות. ב-EMDR מנחים את המונחים לעקוב אחר תנועות עיניים מהירות מאד ובעיקר לכיוון אפקי. ב-EMI המנחים מתאימים את קצב תנועות העיניים למהירות שמתאימה למונחה והמהירות היא איטית יותר ומכוונת למקומות שונים בשדה הראיה. כפי שכתבתי בהודעה הקודמת, יש הסברים שונים כיצד השיטה עובדת, אך הנושא עדיין נחקר. יש השערות מאד מעניינות שקשורות לקשר בין הפעילות המוחית לבין תנועות העיניים. חלקן לקוחות ממחקרים אודות שלבי השינה שבהם גילו שגם בשלבי השינה האחרים שאינם שלב ה-REM (תנועות עיניים מואצות), יש תנועות עיניים- אך איטיות יותר, ויש חלומות ונעשית פעילות מוחית חשובה (כגון, החלמה, ועיבוד של מידע וזיכרון). כמו רוב הדברים בחקר המוח, גם ל-EMI אין הסבר חד משמעי. מה שחשוב לדעת הוא, שלטכניקה הזאת יש הצלחה בהפחתת תסמינים פוסט טראומטיים. כמובן, שצריך לנהוג באחריות ובזהירות וע"פ כללי בטיחות כדי שהטיפול יפעל לטובה. מנסיוני, כמונחה וכמנחה הטיפול עוזר מאד. הוא מפחית התקפי חרדה, הוא מקנה תובנות (שהמונחים מגיעים אליהן לבד), הוא משפר את הרגלי השינה וכיוב'. הטיפול הוא קצר מועד מטיבו. אומנם משך כל פגישה הוא לפחות שעה וחצי, אך אם תוך 6 טיפולים אין הטבה יש לבחון מחדש את תועלת הטיפול, ואת כדאיותו. מטבע הדברים, אינני יכולה לתמצט ספר שלם בכמה שורות, אך אני מקווה שעניתי על שאלותיך. אשמח לעוד שאלות. המשך יום נעים, אלה

מנהל פורום טראומה והלם-קרב