אין טיפול שיכול לעזור להלום קרב

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

06/02/2009 | 22:11 | מאת: הלום קרב, פדוי שבי סורי.

אני הלום קרב בדרגה קשה,ככה הוגדרתי ע"י משרד הבטחון,ופדוי השבי הסורי, אני מטופל מזה שנים רבות ע"י פסיכיאטר,ותרופות שונות,שמשתנות כל הזמן,ואין שום הטבה,רק התמכרות לתרופות, אלא הרגשה רעה, ורצון להתאבד,(היו מס" נסיונות שלו צלחו).אמר לי הפסיכיאטר שאין מזור לבעייה, אלא נסיון להקל בתסמינים,אבל אין ריפוי, ומי שאומר שאפשר להרפא מתסמונת הפוסט טראומה מדבר דברי הבל,

שלום לפדוי השבי, אתה צודק, ואני שמח על שניסחת כך את דבריך. אכן, אי-אפשר לרפא פוסט-טראומה, וחשוב מאוד להכיר בכך שהיא הולכת ומחריפה. הסיבה לכך היא שפוסט-טראומה היא נכות ולא מחלה. כשם שיד קטועה לא תצמח, גם נפש קטועה (כהגדרתו של צביקה קומיי) לא תשוקם. עם זאת, יש דרכים רבות וטובות להתמודד עם הלם-הקרב. לשם כך צריך, תחילה, להודות בפגיעה ולרצות להתמודד אתה. צריך להכיר בכך שלעולם לא נשוב להיות כפי שהיינו 'פעם', ושעלינו להכיר במצבנו וללמוד לחיות עם המגבלות שלנו. אשמח אם תכתוב גם על הניסיון החיובי שלך לחיות עם הטראומה. בברכה, ד"ר דרור גרין

17/02/2009 | 18:28 | מאת: אא

אם תקבל פידבקים חיוביים ומבינים מהסביבה על מה שעברת ,זה היה יכול לעזור.לא פסיכולוג או פסיכ.... יכולים לעזור לך. כל אחד יגיב, יגיד אחרת,ומכאן תתחיל מסכת יסורים חדשה של איך להתמודד איתם.....! מי שיכול לעזור לר במצבים האלה- החברים שעברו אותה טראומה , ורק הם!!! לערב בן אדם אחר , מחוץ לסיפוך הזה, זה יהיה סתם ביזבוז כוחות לריק!כי הם בחיים לא יחושו- יחוו את מה שאתה עברת(אולי יחידי סגולה). תהייה , תחווה את הסיפור עם קבוצת החברים שלך לארוע(בלי כדורים!!!). זו הפינה היחידה בה תוכל לקבל את ההבנה והחום לעצמך!( אל תצפה מאף אחד שיבין אותך- הם לא היו שם!!!!)

מנהל פורום טראומה והלם-קרב