גמילה מוויפאקס

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

01/02/2009 | 23:12 | מאת: מיקה

אשמח לקבל את חוות דעתך בקשר לבעייתי: אני מטופלת מזה שנה בתרופות אנטי דכאוניות.הטיפול יועד למחשבות טורדניות ואי שקט. התחלתי בציפרלקס למס' חודשים, אך כשזו לא השפיעה הרופא שלי המליץ על סרוקסט שהייתה די יעילה, אך לאחר תקופה בה נטלתי כדור אחד ליום, חלה ירידה משמעותית בחשק המיני ואז הוחלט על וויפאקס(75 מ"ג). כמו כן , התרופות הללו גרמו לעלייה במשקל. הבעיה מתחילה כשאני מנסה להפסיק את התרופה. ניסיתי מס' פעמים ללא הצלחה. בפעם הנוכחית, לקחתי, בהמלצת הרופא, חצי כדור למשך שלושה שבועות, אך מספיק פרק זמן של יום וחצי ללא הכדור, מתחילות תופעות לוואי קשות שכוללות סחרחורת, צמרמורות, מצבי רוח ובכי. אני כבר ממש מתוסכלת מזה,התופעות האלו אינן מאפשרות לי לתפקד ביום יום. הרופא המליץ להוסיף קלונקס בזמן הגמילה. האם לדעתך זה יעזור? אני כבר ממש מתוסכלת מהנושא. האם יכול להיות שזה סימן שאיני מוכנה להיגמל?כמה זמן התופעות הללו עלולות להימשך?

שלום מיקה, לצערי, הפנית את השאלה שלך לפורום הלא-נכון. כדי שתפני לפורום פסיכיאטריה. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב