אברהם שרווד

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

08/01/2009 | 01:37 | מאת: אברהם שרווד

שלום חברים יקרים! הרשו לי להביע את עמדתי לגבי מה שמתרחש בעולם נגדינו ונגד המתקפה "הבלתי אנושית" כפי שמגדירים זאת נשיאים של מדינות ופרשנים רבים... בתור אחד שהיה שמה, נלחם שמה יום יום ונפצע שמה, אני רוצה לומר חד וחלק שאין שם ולו חף מפשע אחד... כולם מסייעים לפשע ובמלוא מובן המילה והכוונה אל: זקנים, חולים, תשושים, ילדים וטף... החל מהרצאות, כינוסים גדולים וכלה בשטיפות מוח בבתי ספר, אגב, יש עוד דרכים אך אני לא זוכר את כולם כרגע... אז אין ושום סיוע הומניטרי לא מגיע להם וזה יכול ממש רק לעזור להם, כולם שם מחבלים ובדגש על כולם, כל סיוע הומניטרי לא מגיע לאף גורם "שלכאורה" צריך אותו, כל סיוע שכזה החל במזון וכלה בתרופות נבלע על ידי ארגוני הטרור... ברגע שמשתמשים באכולוסיה נורמטיבית לצרכי פעולות טרור ולא משנה של איזה מהאירגונים, הרי שהם נכללים בתוך מבצעי הפעולות בצורה פאסיבית... בן אדם שמאמין בסוג מסוים של שלום ושוחר שלום אמיתי לא ייכנע לטרור ואגיד זאת במילה קצת גזה ומפחידה, אבל זאת האמת, שבן אדם שלא מסכים לשיתוף פעולה שכזה ילך עם העיקרון שלו עד המוות... עקרונות הם דבר חשוב והם רק מה שיצילו את המצב בדרכים לא אלימות... אתן דוגמא למשל מהשואה, קחי דוגמא למשל מארה"ב ועוד מדינות אחרות ששם יש אנשים בעלי עקרון אחד ברור שמה שהם מאמינים בו - הם הולכים איתו עד הסוף ועד הסוף פשוטו כמשמעו ותרתי משמע... ברגע שלא כך הדבר, וגם לגבי תינוקות, תינוקות - ההורים הם האחראים עליהם, דינם כמשתפי פעולה לכל דבר... אסיים בציטטה מהתנ"ך שלנו שתתאר במשפט קצר מילים את אשר קורה ויקרה תמיד, והוא: "עשיו שונא ליעקב". אולי זה מצער, אולי זה מפחיד, אולי זה חבל, אבל אנחנו מדינת מלחמה ולא שלום, עם הערבים לא ניתן לעשות שלום ומדומה ככל שיהיה בכל רגע הוא יפרוץ וירבה... יפה אמר שלשום אסי בתוכנית המיוחדת למען תושבי הדרום "נא להתנהג בהתאם" ששודרה בערוץ השני שאנו מדינה שמתנהלת במלחמה לאורך שישים שנה כתוכנית מסרט מלחמה אחד ארוך עם הרבה יציאות לפרסומות באמצע, קרי "רגיעות" ובכוונה בראשי תיבות... לחשוב אפשר תמיד, אבל עם עובדות לא ניתן להתווכח... כמובן שזאת דעתי האישית והיא נטולת מחשבות פוליטיות, אך אשקר אם אגיד שנקייה ממניעים אישיים. כל הדברים שכתבתי לעיל מוכחים במציאות היום יומית שלהם ברצועה ובכל מקום ואפילו בשטחינו, קרי גליל ונגב, רק ששמה הדבר מתבצע בשקט יחסי שעוד נראה אותו מתפרץ וכדאי זאת למנוע ויפה שעת אחת קודם... טוב, לקח לי זמן לכתוב את אשר על ליבי והרגשתי נכון לשתף אתכם מנקודת ראות מבטי זאת כחוויה אישית ומהכירות אישית של המקום והאוכלוסיה שמה וגם בכדי שאולי מישהו יקרא קטע זה ממקומות בעולם ויבין שאיננו מבצעים רצח עם או גנוסייד או כל מילה או ביטוי אחר שמדביקים לנו בעולם "הנאור" שלנו... מקווה שלא הארכתי יותר מידי, פשוט רציתי לשפוך את אשר על לבי נוכח מה שאני שומע נגדינו... זה מחליש אותי ואת צה"ל וחבל לי על כך... שלכם בהמון אהבה ומבטיח שלא לכתוב ארוך מידי, גם לי היה נורא קשה וכתבתי בחלקים את הקטע הזה... אהרהם :)

שלום אברהם, כתבת כאן את דעתך יותר מפעם אחת, באריכות רבה, ונדמה לי שלא זה המקום לנושאים בעלי משמעות פוליטית. אני מבין את עמדתך, ואת הניסיון האישי שלך, אבל זו עמדה סובייקטיבית, וכמי שהתנסה במצבים לא פחות קשים, קשה לי להזדהות עם עמדה הקוראת להרג ילדים, גם אם הוריהם מחבלים. אני מבקש שלא תגיב על דברי, כדי שנימנע כאן מוויכוחים פוליטיים או מוסריים, ונסתפק בתמיכה הדדית, ובמיוחד בהקשבה לנפגעי הלם-הקרב החדשים הנמצאים ברגע זה בעזה, ובקרוב יצטרפו לפורום שלנו. אני מקווה שנקבל אותם כאן בחום ולא נבהיל אותם בנושאים שאינם קשורים לכך. לילה טוב, דרור

מנהל פורום טראומה והלם-קרב