הפרעת דחק פוסט טראומטית

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

28/12/2008 | 12:11 | מאת: חקר

בהפרעה הנ"ל ישנם תופעות בהם האדם מתנהג כאילו האירוע שגרם להפרעה קורה כאן ועכשיו (לדוגמא אם חייל נפגע במהלך קרב ו"קיבל" את ההפרעה הוא עלול להיתנהג לפעמים כאילו הוא באמצע המלחמה אפילו אם הוא בסלון ביתו (כרוך בהזיות)) האם כאשר דבר כזה קורה האדם שוכח לאחר מכן מה קרה, איפה הוא נמצא, האם הוא נמצא בתחושה של בילבול? ואם דבר כזה יכול לקרות למשך תקופת זמן ארוכה?

שלום 'חקר', השאלה שלך נשמעת תיאורטית, אך משום מה יש לי תחושה שהיא אישית, ואשמח אם תציג את עצמך ואת הרקע לשאלה. מי שסובל מפוסט-טראומה אינו מתנהג כאילו הוא באמצע מלחמה, ולא מדובר בהזיות. עם זאת, הטראומה גורמת לנו לאובדן אמון ולתגובות של חרדה ותוקפנות, ובכך אנו אכן משחזרים שוב ושוב את התחושות שנוצרו בעת המלחמה. התופעות האלו אינן נעלמות מאליהן, והן מתחזקות במפגש עם כל טראומה נוספת, ועלולות להחמיר גם לאחר עשרים או שלושים שנה. כדי להתמודד אתן עלינו ליצור לעצמנו מקום בטוח ככל האפשר בחיינו, בעיקר באמצעות סביבה תומכת (משפחה וחברים). בברכה, ד"ר דרור גרין

29/12/2008 | 14:09 | מאת: חקר

שלום, אז ככה הסיפור שקשור אלי הוא כזה(אני מספר סיפור של מישהו שקשור אלי ועל כן לא השתמש בשמו)יוצא מלחמה שחווה הלם קרב או פוסט טראומה ובשבועות הראשונים ל"מחלה" שלו הוא התנהג הרבה פעמים כאילו ממש מתחוללת מלחמה בתוך ביתו (באמת שאני לא יודע אם הזה או ששיחזר תחושות) הוא (ככל הנראה) הרגיש כאילו הוא נמצא במתקפה בזמן מלחמה והתנהג בהתאם לכך אני פשוט מנסה להבין מה הוא חווה כי הוא לא כ"כ מוכן לדבר אל זה לכן אשמח לשמע סיפורים אישיים בנושא למי שרוצה לשתף כדי להבין מה בוא חווה! אם ישנן שגיאות כתיב זה כתוצאה מהתרגשות....

29/12/2008 | 00:28 | מאת: אברהם שרווד

שלום וברכה לך! אתה מנסה לחקור אותנו או שמא לקבל פרטים על הפגיעה שלנו? כי לחקירות כבר באמת שאין לנו כוח... המקום הזה נועד בשביל רגשות החברים כאן ואתה מוזמן בחום להצטרף, רק בבקשה בלי סקרים וחקירות כי שבענו די והותר... אברהם.

מנהל פורום טראומה והלם-קרב