מי קובע יותר שיש PTSD פסיכיאטר

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

05/04/2008 | 12:43 | מאת: יורם

או פסיכולוג במבחנים הפסיכודיאגוסטיות שהו עושה. תודה.

שלום יורם, כדי לדעת אם אתה סובל מפוסט-טראומה אתה יכול לבקש חוות דעת מפסיכיאטר או פסיכולוג, אך מי שקובע אם תוכר על-ידי משרד-הביטחון הם הפסיכיאטרים היושבים בוועדות הרפואיות. לא תמיד מבינים פסיכיאטרים אלו ב-PTSD, ורבים מהם בוגדים באתיקה המקצועית שלהם ובמחויבות שלהם להלומי-הקרב ומשרתים את המערכת במטרה שלא להכיר ברוב מגישי התביעות. כפי שנאמר לי גם על-ידי מומחים העובדים עם משרד הביטחון המדיניות של ועדות הרפואיות היא להתייחס אל הלומי-הקרב כאל שקרנים. באווירה כזו קשה מאוד להלומי-הקרב להציג את מצבם באופן ראוי והולם. בגידתם של הפסיכיאטרים באתיקה המקצועית היא רק חלק מן הביזוי והקשיים שנוקט משרד הביטחון, באמצעות אגף השיקום, ביחסו אל הלומי-הקרב וב'טיפול' הלא-ראוי בהם. בברכה, ד"ר דרור גרין

08/04/2008 | 00:53 | מאת: יורם

קיבלתי מידע מפסיכיאטר ש- PTSD יכול להיגרם מכל טראומה. הטראומה שעברתי הם 3 ניתוחים יום אחרי יום וסבלתי נורא ובכיתי, צעקתי ימים ולא נתנו לי פסיכיאטר, ובועדה הרפואית לא התחשבו בכך ולא ישב שם פסיכיאטר מטעם הועדה הרפואית. עד היום אני סובל נפשית , לא ישן רציף בלילות, מפחד מאנשים ונמנע מלעשות דברים.לא קיבלתי כל טיפול פסיכולוגי או פסיכיאטרי מאז הניתוחים. במשפחה שלי חשבו שפניה לפסיכיאטר היא אסורה, ולכן סבלתי כמה שנים טובות עד שהגיע אלי נכה אחר ואמר לי שאני הייתי זקוק לטיפול ופשוט הזקתי לעצמי ע"י כך שלא קיבלתי טיפול. לפני הניתוחים חשבתי שזה הסוף שלי ואני הולך למות כי היה לי גידול ולא ידעתי אם הוא גידול סרטני או גידול פשוט (שפיר). לפני כ-4 שמים התחלתי לטפל בעצמי, הלכתי לפסיכיאטר דרך קופת חולים וקיבלתי תרופות נגד חרדה, פריזמה ובונסרין, לא הועיל לי הטיפול ואז ניגשתי לפסיכיאטר אחר שנתן לי קלונקס, בונדרול וסרוקסטץ המצב מתחיל להשתפר מעטץ השאלה היא האם יש לי PTSD? הפסיכיאטר הראשון שהלכתי באופן פרטי כתב לי שיש לי חרדות ודיכאון אך שלל כי יש לי PTSD מאחר וטען כי PTSD יכול להיות רק כשיש מאורע חיצוני כגון תאונת דרכים או הלם קרב. פסיכיאטר אחר אמר ש-PTSD יכול להיגרם מכל טראומה. הלכתי לפסיכיאטר אחר שבדק אותי ולא יכול היה לקבוע אם יש לי PTSD אלא רק אם אעבור בדיקה, אצל פסיכולוג. הפסיכולוג קבע שיש לי יותר מדי שכל ואני עובד בחצי משרה ועבודתי טובה ומעריכים אותי בעבודה ולפי המבחנים הפסכידיאגוניסטיים שעברתי במשך 3 שעות אין ממצאים רציניים ל-PTSD ולכן הפסיכיאטר כנראה חשש לשמו הטוב וקבע שאינו יכול לקבוע אם יש לי PTSD. האם אתם מכירים פסיכולוג או פסיכיאטר שיכול לתת חוות דעת על PTSD לאור האירועים שעברתי? אבל אני רוצה רופא או פסיכולוג שמבין ב-PTSD ויעיל. לא רוצה לזרוק כסף על פסיכולג שנראה לו שאם אני עובד יעיל חצי משרה אז אין לי PTSD. אני צריך להגיש תביעה להכרה לנכות PTSD , והאם התביעה הזו תהיה הכרת זכות נכה רטרואקטיבית מיום השחרור או לפי תקנה 9 - כנכות נפשית החורגת בעוצמתה מנכות נפשית הכלולה בכל נכות פיזית אחרת לפי תקנה 4 לקביעת דרגת נכות. אודה לכם אם תעזרו לי , למי עלי לפנות. ואנא כתבו לי מה דעתכם על הסיפור שלי. בתודה רבה ולילה טוב.

מנהל פורום טראומה והלם-קרב