שאלה ממש ממש חשובה!!!!

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

05/03/2008 | 15:33 | מאת: חברה של....

שלום, אני חיה עם בן זוגי ולאחרונה גילית כי הלום קרב הוא בן 30, ולאחרונה עבר אירוע טראומטי השאלה שלי היא כיצד עלי ועליו להתמודד עם זה האם לדבר איתו על כך (הוא לא ממש משתף פעולה בנושא) או פשוט לא להזכיר את זה? והאם יש פורומים מקצועיים נוספים שאפשר להמליץ לי עליהם

05/03/2008 | 23:52 | מאת: הפצוע האלמוני

מנסיוני, שיתוף פעולה ופתיחות בין בני הזוג תורמת להפגת מתחים להבנה ולהחלמה מהירה יותר ! כיצד להתמודד? קודם כל לדבר ולהבין מה קרה? מה הקשיים שלו כרגע? האם הוא מטופל?אם לא לנסות לשכנע להגיע לטיפול אצל אנשי מקצוע. מה שחשוב זה לא ללחוץ עליו לנסות להבין אותו ואת רצונותיו לתת לו הרבה חום ואהבה הוא זקוק לזה ברגעים הקשים. הפצוע האלמוני

13/03/2008 | 16:02 | מאת: אשת הפצוע האלמוני

יופי של עצה, אני לא זוכרת מתי היתה ביננו פתיחות ושיתוף פעולה מאז ההתרסקות?! אם אני נאלצת לכתוב תשובה כאן בפורום אז כנראה שהלם קרב זה מקרה די אבוד, כי גם היום אני לא מצליחה לייצר דקה אחת של שיחה. לדבר ולהבין מה קרה? האם יש לזה סיכוי???? כל נסיון לברר מה קורה, זוכה למטח של תוקפנות בלתי נשלטת. אז קצת קשה לדבר על שיתוף ועל זוגיות בכלל, המחלה הזאת מחסלת כל חלקה טובה שהיתה בזוגיות. לזאת שמבקשת תשובה, אני במקומך הייתי בורחת מהקשר הזה, אין לזה עתיד ויותר קל עכשיו כשאתם עדיין לא נשואים וללא ילדים.

שלום לחברה של... כן, כדאי מאוד שתדברו על זה. למעשה, זה הסיכוי היחיד להצלת הקשר שלכם. פוסט-טראומה אינה רק פגיעה אישית, וכדאי להתייחס אליה כאל פגיעה זוגית ומשפחתית, הדורשת טיפול משותף. כפי שמי שסובל מפוסט-טראומה ואינו מטפל בכך מצבו ילך ויוחמר, כך גם הקשיים בקשר הזוגי עם מי שסובל מפוסט-טראומה, ללא טיפול משותף, ילכו ויוחמרו. במקרים רבים מסרבים נפגעי הטראומה להכיר במצבם ולפנות לטיפול, ובמקרה כזה עליך להעמיד את הטיפול כתנאי להמשך הקשר, וגם לפנות לטיפול בעצמך, בו תקבלי ייעוץ בנוגע להתמודדות עם המצב הקשה. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב