שאלות ששאלתי את עצמי ולא מצאתי תשובות

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

12/02/2008 | 01:56 | מאת: הפצוע האלמוני

מה גורם לשינוי ההתנהגותי לאורך זמן אצל נפגעי פוסט טרואמה? מדוע רק חלק מבני האדם נפגעים מהתופעה? האם ישנם בני אדם שמסוגלים לשאת חוויות טראומתיות לאורך זמן ולא לפתח פוסט טרואמה? האם טיפול מונע יכול להקטין את הסיכוי לפתח פוסט טרואמה? האם בני אדם דכאוניים חשופים יותר לחלות בפוסט טרואמה? למי שיש תשובות מבוססות/מדעיות מוזמן לענות.

12/02/2008 | 20:55 | מאת: צVק@

תשובתי אינה צינית ואין לראות אותה ככזו > מה גורם לשינוי ההתנהגותי לאורך זמן אצל נפגעי פוסט טרואמה? מה גורם לשינוי באנשים "רגילים"? > מדוע רק חלק מבני האדם נפגעים מהתופעה? למיטב ידיעתי, ביחידה צבאית שבה חייל שהשתתף בארוע המשותף לכל החיילים לקה ב PTSD כל חיילי הכח יגיבו השאלה היר רק כמה זמן יקח לאחרון לגלות את הסימפטומים > האם ישנם בני אדם שמסוגלים לשאת חוויות טראומתיות לאורך זמן ולא לפתח פוסט טרואמה? לא מכיר כאלה, למיטב ידיעתי כל חייל שלא אכל, ישן שיש איום ממשי על חייו הנמצא במצב חוסר אונים ושרשרת הפיקוד שמעליו נפגע ילקה בקטיעת נפש > האם טיפול מונע יכול להקטין את הסיכוי לפתח פוסט טרואמה? טיפול מונע כדוגמת מה? - ראה תשובתי הקודמת >> אם תספק מזון שתיה תנאי קיום מינימליים תאפשר חופש בחירה ותקנה אמון בשדרת הפיקוד סיכוי שהחילים יחזרו לשגרה במהרה לחלופין אם תבצע "הרפיה" של מצב הדחק קרוב ככל האפשר לארוע ותאפשר אוורור הרגשות המסוכסכים אצל הלוחם - סביר להניח שהחייל לא ייפתח תסמיני PTSD > האם בני אדם דכאוניים חשופים יותר לחלות בפוסט טרואמה? לא - ראה תשובותיי הקודמות ואם כן נא לבצע אבחון לחיילים לפני יציאה לקרב ולא שלוח את המועדים לפורענות - יא חביבי אנחנו לא אשמים שנפגענו ושחזרנו קטועי נפש - האשמה אינה ברקע ממנו באנו > > למי שיש תשובות מבוססות/מדעיות מוזמן לענות. יש הרבה חומר בנושא להשתמע צביקה -

13/02/2008 | 02:39 | מאת: הפצוע האלמוני

צVק, תשובותיך אמוציונליות, ואני מבין ללבך אך, כוונתי באמת לנסות למצוא תשובות יותר מעמיקות. תשובה 1: ברור שבמהלך חיינו התנהגותינו משתנה עם השנים ומושפעת גם מהאירועים שעוברים עלינו, אך כוונתי בשאלה מהו אותו גורם שבעקבותיו משתנה התנהגותינו בצורה קיצונית תוך פרק זמן קצר, בעקבות אירועי טרואמה? תשובה 2: אצלי ביחידה חלק מהאנשים נפגעו בצורה משמעותית וחלק ממשיך לתפקד עד היום, כולנו נחשפנו עשרות פעמים לאירועים קשים במיוחד. תשובה 3 : בעובדה מהמלחמה האחרונה לא כל החיילים שהיו באותן סיטואציות כפי שאתה מתאר, נפגעו ! תשובה 4: "טיפול מונע" כוונתי בשאלה: "הכנה נפשית" לפני היציאה לאירוע/לקרב האם היא תקטין את הסיכוי לפתח פוסט טרואמה? בהמשך לתשובתך היו הרבה חיילים שהיה להם הכל: אוכל, שתיה, אמון וכו' ובכל זאת נפגעו ! תשובה 5: מאחר והיום אני יודע שהמרכיב הדומיננטי ב - PTSD הוא הדיכאון כוונתי בשאלה האם אותו אדם שמלכתחילה בדיכאון חשוף יותר לפגיעה מאשר אדם ללא דיכאון? תודה על התייחסותך

מנהל פורום טראומה והלם-קרב