הלם

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

15/01/2008 | 11:54 | מאת: בלי שם

שלום רב בעלי ואני יש זוגיות טובה רק שאנחנו הולכים לישון יש לו סיוטים בלילה מהצבא חבר מאוד קרוב לו נהרג בצבא וכמעט כל יום שאנחנו הולכים לישון הוא מזיע ברמה שהמיטה הופכת להיות שלולית מים וכשאני שואלת אותו אם הכל בסדר הוא לא מוכן לדבר על זה ומתעצבן וככה כל לילה יש לו סיוטים מה לעשות ואיך אפשר לעזור הייתי שמחה אם תחזור אליי תודה ויום טוב

שלום לך, את כותבת שלבעלך יש סיוטים בלילה מהצבא. האם את משערת זאת, או שהוא עצמו סיפר לך. אם כך, חשוב מאוד שיפנה לטיפול או לייעוץ, כדי לזהות במהירות את הקושי ולמצוא דרכים להתמודד אתו. רבים מתנגדים בשלב זה לקבל עזרה, אך עליך להתעקש ולא להניח לו, אם חשוב לך לשמור על המסגרת הזוגית שלכם. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

15/01/2008 | 13:32 | מאת: תשובה לד"ר

כן אכן הוא סיפר לי אבל לא מוכן לשמוע על עזרה מה לעשות ??.???

16/01/2008 | 16:43 | מאת: ד"ר ברוך אליצור

כתגובה לשאלתך בקשר לחלומות הבלהות של בעלך, אני מתנצל שלא הכנסתי את הודעתי כהמשך לפניתך אלא כהודעה חדשה

20/02/2008 | 16:46 | מאת: כוכב

שלום לך. אני מאוד מזדהה עם מה שכתבת מפני שגם בעלי סובל מחרדות (בעיקר בלילות) בשל אירוע קשה שחווה בצבא. אמנם הכל קרה לפני שנים רבות מאוד אך מדי הוא חווה התפרצויות עצומות של כעס. הוא אומר שזה בכלל לא משפיע עליו אך לדעתי זה מאוד משפיע. הוא מסרב לדבר על מה שקרה. סיפר לי את הסיפור באופן כללי. הוא מסרב ללכת לטיפול (לא מאמין לפסיכולוגים) אומר שאף אחד לא יכול לשאת במשא הזה מלבדו ושאף אחד לא יכול לעזור לו. גם אני חסרת אונים. הבעיה הגדולה ביותר הוא שלפעמים ההתנהגויות שלו באות לידי ביטוי ליד הילדים. אבל אם הוא מסרב ללכת לטיפול ואני יודעת גם ששום טיפול לא יעזור לו אם הוא לא ירצה לטפל ויאמין שדברים יכולים להשתנות אז כל לחץ שאפעיל עליו עלול להזיק יותר מלהואיל.

20/02/2008 | 20:36 | מאת: ד"ר ברוך אליצור

אני מציע שתכנסי לאתר שלי ותקראי שם את הפרק: שאלות לד"ר אליצור ותשובותיו בפרק זה תמצאי שאלות ותשובות לשני קוראים שהתלוננו על הלם קרב. אולי גם תתני לו לקרא זאת. אם הוא מסרב ללמוד שיטות הרפיה, חשוב שאת והילדים תלמדו זאת, כיוון שגם אתם חיים במתח רב. כתובת האתר www.baruch-elitzur.com

מנהל פורום טראומה והלם-קרב