הלם קרב בקשת יעוץ

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

03/10/2007 | 16:51 | מאת: מאירקה

שלום לחברי הפורום חברים נכבדים.כולנו חברים לנשק במלחמתנו להכרה בנכות ממשהב"ט המסב לנו את גבו לאחר שחירפנו את נפשנו וניצבנו בחזית מוכנים להקריב נפשנו למען המולדת שבשעת האמת מתיחסת אלינו כמצורעים. אני רק בתחילת הדרך להכרה כפוסט טראומטי מיום כיפור כבר ניסיתי את הדרך הישרה:היחידה לתגובות קרב בתה"ש.זו יחידה של משהב"ט ותפקידה לדאוג לאינטרסים של משהב"ט----לחסוך בכסף שמשתמע מהכרה אפשרית. אני מבקש הדרכה לאחר שיש לי את הדף סיכום של היחידה לתגובות קרב. תודה וחג שמח.

03/10/2007 | 17:13 | מאת: צVק@

שלום לחברי הפורום > שלום גם לך חברים נכבדים.כולנו חברים לנשק במלחמתנו להכרה בנכות ממשהב"ט המסב לנו את גבו לאחר שחירפנו את נפשנו וניצבנו בחזית מוכנים להקריב נפשנו למען המולדת שבשעת האמת מתיחסת אלינו כמצורעים. > ברוך הבא, לא כולנו אחים לנשק - אני לא מוכן להיות אתך בשום קרב שבו תעמת אותי עם מי מאלו שמסבים לך את הגב, נסיוני עם המערכת שונה ואני ממליץ לך לשנות גישה כדי לקבל מה שיותר כלים מהמערכת לשפר איכות חייך, מנסיוני אף אחד אינו מתייחס אלי כמצורע - להיפך. אני רק בתחילת הדרך להכרה כפוסט טראומטי מיום כיפור > מאירקה, אתה מוזמן לשתף אותנו בסיפורך כבר ניסיתי את הדרך הישרה:היחידה לתגובות קרב בתה"ש.זו יחידה של משהב"ט ותפקידה לדאוג לאינטרסים של משהב"ט----לחסוך בכסף שמשתמע מהכרה אפשרית. > היחידה לתגובות רב בתה"ש הינה יחידה של צה"ל ולא של משה"ב, ותפקידה לעזור לחילים שנפגעו לשנות את עתידם - לפעמים אפילו בהצחלה אותה יכולים להעיד כמה מהחברים הדוממים שהכרתי בפורום, אני השתתפתי עם עוד כ 11 חברים בסדנא שנמשכה עד לפני כשנה ביחידה בתה"ש ואני מכיר במאמץ שלהם (לא תמיד יש לנו אותם אינטרסים - אבל רצון לעזור יש והרבה) ומניוני שוב - אנשי הצוות עזרו ללא מעט ממכרי להגיע להבנה במצבם ולפנות למשה"ב להגשת בקשה להכרה בקשיי התפקוד שלהם כהכרה בנכה צה"ל אני מבקש הדרכה לאחר שיש לי את הדף סיכום של היחידה לתגובות קרב. > פשוט פונים לאגף השיקום של משרד הבטחון הסמוך למקום מגוריך ומגישים את הטפסים המלאים בליווי תצהיר לצורך התחלת הרצת ההכרה בך כנכה צה"ל תודה וחג שמח. > אתה מוזמן להתקשר - רק בשעות היום (כשהשמש זורחת !!!) מטלפון עם מספר לא חסוי אלי 052-2888486 חג שמח צביקה קומיי

04/10/2007 | 09:39 | מאת: יהודה

מאירקה שלום אני לא יודע עם מי נפגשת ביחידה איתי דווקא היו בסדר אולי מפני שאני כבר מוכר בכל מקרה אתה מוזמן לכתוב במייל איפה את תקוע ונשתדל לחלץ בהצלחה

שלום מאירקה, היחידה לתגובות קרב בתל-השומר ממומנת על-ידי משרד-הביטחון, אך תפקידה לטפל בחיילי המילואים ולא לדאוג לאינטרסים של משרד הביטחון. יש שם צוות קטן ומסור, שעושה ככל יכולתו בתקציב הקטן שלהם. אינני מבין מדוע אתה חושב שהיחידה היא "הדרך הישרה" להכרה כנכה צה"ל. תפקידה של היחידה לסייע לך להתמודד עם הטראומה, ולא להגיש בשבילך את התביעה. את התביעה עליך להגיש בעצמך, ואם זה קשה לך אתה יכול לעשות זאת באמצעות עורך-דין. לשם כך עליך למלא את הטפסים של משרד הביטחון, לאסוף את כל התיעוד על הפגיעה שלך ועל שירותך הפרטי, לבקש את חוות-הדעת של היחידה בתל-השומר ולהביא גם חוות-דעת של פסיכיאטר פרטי המומחה להערכת פוסט-טראומה. זו דרך ארוכה ומייגעת, והטיפול של פקידי משרד הביטחון (בניגוד לאנשי המקצועות הטיפוליים) מרגיז ומעליב, אבל אין דרך אחרת. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב