כאבי ראש כרוניים במצח + אובדן זכרון

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

21/06/2007 | 23:49 | מאת: ניל

ד"ר דרור גרין שלום רב! הנני בן 29, נכה צה"ל (בגין ליקוי שמיעה), לפני כחצי שנה בעת תרגיל ריצה, במסגרת שירותיי בצבא, החלקתי על הרצפה ונחבלתי בכתף ובראש (בראש אין סימני חבלה), יש בידי דו"ח פציעה, לאחר חודשיים בקרתי אצל רופא נוירוכירורג והתלוננתי על כאבי ראש כרוניים שלא היו לי בעבר ושלח אותי לבדיקת c.t לראש ממצאי הבדיקה היו תקינים, בעקבות האירוע הזה, הנני מרגיש לעיתים קרובות כאבי ראש וגם כאביים בצוואר דבר שלא היה לי בעבר ונוטל כדורי אופטלגין להורדת כאבי הראש. נוסף לכך, לאחר החבלה ובעקבות כאבי הראש שכחתי את כרטיס מספר האשראי דבר אשר חייב אותי בהחלפת הכרטיס, וגם בתקופה האחרונה לפעמים קשה לי לזכור דברים שאומרים לי. השאלה שלי : האם ניתן להגיש תביעה נגד משרד הבטחון בעקבות כאבי ראש כרוניים במצח ואובדן זכרון ולמרות שבבדיקת ה- c.t הראתה שהכל תקין בעקבות המקרה הנ"ל ותודה מראש.

22/06/2007 | 10:41 | מאת: ניל

בהמשך למקרה הנ"ל, ברצוני לציין כי בעת ביקורי אצל נוירוכירוג, התלוננתי לאחר החבלה בראש, כלומר שכחתי אותו לאחר חודש או חודשיים, על שכיחת מספר כרטיס האשראי. האם דבר זה מצביע על אמנזיה פוסט טראומית כפי שהנוירוכירוג רשם. לעיתים אני גם מרגיש חולשה בזיכרון וגם אובדן זכרון לאחר החבלה הנ"ל, דבר זה לא היה לי בעבר אף פעם. האם אני בדרך למחלה הנ"ל, מקווה שלא, אבקשך לתת לי תשובה מדוייקת, וסליחה על תיאור מצבי בהרחבה, ותודה מראש

שלום ניל, אם הנוירולוג רשם שזו אמנזיה פוסט-טראומטית, זה עשוי להועיל לך בתביעה. שמור על כל התיעוד הקיים, צלם אותו והראה אותו לרופאים הבודקים אותך. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

שלום ניל, יש לך זכות לתבוע את משרד הביטחון על כל פגיעה שאירעה במהלך שירותך הצבאי. כדי שהתביעה תתקבל עליך לפנות לרופאים נוספים שיאשרו את התופעות שאתה מתאר, וקיימות בדיקות נוספות מחוץ ל-CT (אולי אפילו בדיקה נפשית). הפורום שלנו אינו פורום רפואי, והוא מוקדש להלומי-קרב. למידע נוסף כדאי שתפני לפורום רפואי, וכדאי עוד יותר שתפנה לרופא המשפחה שישלח אותך למומחים המתאימים. בברכה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב