בעיה נפשית

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

06/06/2007 | 13:07 | מאת: א

שלום ד"ר יש לי בעיה נפצעתי בצבא ומאז אני סובל מכמה פגימות שאחת מהן היא נפשית הרופא היבחן את בעיתי כ - PTSD הייתי רוצה לדעת מה זה אומר ? ושאלה נוספת קראתי כל מיני מאמרים על הבעיה אבל הייתי רוצה לדעת מסמכות רפואית האם יכולה המחלה הזו להתפתח ומה צריך לעשות על מנת לבלום אותה ואם אפשר לבלום ?

שלום א', PTSD פירושו Post Traumatic Stress Dissorder, או בעברית, פוסט-טראומה, שנגרמה בעקבות הלם-קרב או טראומה אחרת ממנה נפגעת במהלך שירותך. זוהי פגיעה קשה, שאם אינה מטופלת מיד עשויה להחמיר במשך הזמן. פוסט-טראומה אינה מחלה אלא תגובה מאוחרת לטראומה. כאשר מטפלים בהלם-קרב או בטראומה בשעת האירוע, ניתן למנוע או להחליש את התופעות המאוחרות. טיפול נפשי אינו 'מרפא' את הטראומה, אבל יכול לסייע מאוד בפיתוח דרכים להתמודדות עם הטראומה. חשוב מאוד שתגיש תביעה להכרה כנכה צה"ל וכנפגע טראומה. זהו תהליך ארוך וקשה, אבל הוא יאפשר לך לקבל טיפול על-ידי משרד-הביטחון, וגם לקבל עזרה בעתיד, אם מצבך יהיה קשה יותר. אתה מוזמן לספר לנו על הפציעה שלך, ועל האופן שבו אתה מתמודד היום עם הטראומה. אני בטוח שחברי הפורום ישמחו לחלוק אתך מניסיונם, וגם ייעצו לך בכל הנוגע להגשת תביעה למשרד הביטחון. בברכה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב