שאלה לדר גרין בבקשה לגבי התלבטויות בחיי

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

12/04/2007 | 02:44 | מאת: יעקובוב

אני סובל מ PTSD ומטופל בפאקסט ותחת טיפול פסיכיאטרי בעקבות אירוע בשטחים שוחררתי מצה"ל וממילואים בפרופיל 21 . עברתי וועדה של משרד הביטחון שקבעה לי 20 אחוז נכות אולם עירערתי עליה וצירפתי חוות דעת מטעמי של פרופסור הקבע כי אני סובל מתסמונת קשה ופסק 70 אחוז נכות .. לאחרונה נירשמתי ללימודים אקדמאיים תוך שאובחנתי שם כלקוי למידה ואני מקבל הקלות ואני נוסע עם הרכב שלי ללימודים .. אולם מאז האירוע אני לא מצליח לעבוד עבודה סדירה .. באם ואני מציין את העובדה לפסיכאטר שאני לומד לימודי תואר ראשון ונוסע ברכב זהעלול להוריד את חומרת מצבי בקביעת אחוזי הנכות ? האם אתה מכיר מנסיונך אנשים שהם אובחנו כ PTSD עם 70 אחוז נכות הלומדים לימודים אקדמאיים ונוסעים ברכב ?

12/04/2007 | 18:00 | מאת: אלן

שלום יעקב , אתה מתאר תופעה שהיא טבעית במצב של טראומה .אני עצמי נאלצתי להפסיק את הלימודי התואר שלי כי לא הייתי מסוגל להתמיד ולהתרכז וליצור רצף של למידה . אם אתה מצליח זה יפה וטוב וצריך לזכור על תלחץ על עצמך . הכל לפי היכולת והתחושה שלך . המצב מאוד משנה מאדם לאדם ושונה מרגע לרגע לכן אין מתכון אחד לכולם . לכל אחד קיימים על -אף הטראומה יכולות בתחומים מסויימים . האחוזים נקבעים בהתאם ליכולות שלך . אינני יודע אם המערכת עושה התאמות לגבי מצב משתנה . אבל אני מתאר לעצמי שאם נתנו לך אחוז כה גבוהה סימן שחשבו על זה היטב . בהצלחה אלן

יעקובוב יקר, אני מקווה שהערעור שלך יתקבל, ואכן יאשרו לך שבעים אחוזי נכות. אני מעריך מאוד את המאמצים שאתה עושה ללמוד ולהשתקם, אבל אינני חושב שכדאי לך לספר זאת לפסיכיאטר או לוועדה. לצערי, במקום לעודד את נפגעי הטראומה להשתקם מעניש משרד הביטחון את מי שמגלה מאמצים לשוב ולהשתלב בחיים, ומוריד את אחוזי הנכות. אל תפסיק ללמוד, אבל אל תרוץ לספר זאת לנציגי הממסד. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב