פוסט טראומה עקב חשיפה לטלוויזיה במלחמת לבנון השניה

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

27/03/2007 | 22:27 | מאת: אורי

שלום רב, אני סטודנט במכללת ספיר שבשדרות ואני מפיק מגזין טלוויזיוני לצורך תרגיל- ואולי לשידור בפסטיבל קולנוע אשר נערך בשדרות ביוני. לאחר שיחות עם אנשי מקצוע הבנתי שקיים קשר בין התפתחותן של תסמינים אשר שייכים לתסמונת פוסט טראומטית לבין חשיפה לאמצעי המדיה השונים- ולטלויזיה בפרט במהלך מלחמת לבנון השניה. המגזין ידון בנושא זה ולצורך כך אני מעוניין לראיין אדם, אשר חווה הלם קרב בעבר ולאחר החשפות לתמונות הקשות מהמלחמה הנוראית שארעה בקיץ החל לחוות תסמינים דומים. אני מאמין כי צריך לשים את הגבול בין זכות הציבור לדעת ובין רצון לזעזע על מנת להשיג רייטינג, ושעל מתכנני ומשבצי לוחות השידורים להבין שלבחירותיהם ישנן תוצאות. אם מישהו מכם, אנשים יקרים, מתחבר לנושא ומעוניין לחלוק את סיפורו אנא צרו עימי קשר. לשליחת דואר אלקטרוני 0546743479 יום טוב ותודה רבה אורי פרלמן

שלום אורי, מניסיוני בפורום הזה, נפגעי הטראומה אינם ששים להתראיין או להשתתף בתרגילים קולנועיים וטלוויזיוניים. אתה יכול להבין זאת, מאחר ואתה עצמך מתייחס להרעה במצבם של נפגעי הטראומה בעקבות חשיפה לתמונות מלחמה קשה בטלוויזיה. לנפגעי טראומה קשה לשחזר את סיפורם גם בטיפול נפשי מוגן ובטוח, וההשתתפות בתוכנית כמו שאתה מתכנן לצלם עשויה לסכן את מצבם הנפשי. עם זאת, ישנם יחידים שכמוך (וכמוני) רוצים להעלות את הנושא על סדר היום הציבורי, ואולי מישהו מחברינו כאן יפנה אליך. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב