חבר ששירת בגולני

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

04/12/2006 | 15:26 | מאת: דנה

שלום רב אני מקווה שהגעתי למקום הנכון,מקווה שתוכלו לעזור לי לפני כמה חודשחים הכרתי בחור מאוד טוב,היום אנחנו חברים ,אבל יש בעיה הבחור לא מראה את הרגשות שלו ,הוא קר אליי (למרות שהוא אוהב אותי) יש לו בעיה להביע רגשות,פשוט כאילו יש לו מחסום מרגשות. הוא אומר שזה ככה מאז הצבא (הוא משוחרר כבר 6 שנים) הוא שירת בגולן ביחידה מובחרת,ומאז הוא נהיה "רובוט" אין לו יכולת להראות את הרגשות. גם עם חברות שהיו לו לפני הייתה את הבעיה הזאת ,ותמיד היא מריבות על זה,כי זה מפריע לבחורות שהחבר שלהם לא מראה רגשות,שהוא קר ואדיש. אני נורא אוהבת אותו ואני רוצה לעזור לו ,לעזור לקשר שלנו,אני לא יודעת מה לעשות :( נורא קשה לי שזה ככה,שהוא קר אליי,אדיש אליי למרות שהוא כן אוהב אותי וכן חשובה לו. אנא עיזרו לי ,מה אפשר לעשות? אך אפשר לעזור לו? הוא לא מוכן לקבל עזרה מהצד (כמו פסיכולוג...) הוא לא אוהב שעוזרים לו,הוא רגיל להסתדר לבד... מה לעשות? אני מיואשת כבר :( תודה מראש

04/12/2006 | 17:48 | מאת: איש הגשם יהודה

04/12/2006 | 17:51 | מאת: איש הגשם יהודה

ראשית אצלנו לא מתיאשים מהר סביר להניח שהחבר עבר איזו טראומה בצבא מציע לפנות לאגף השיקום באזור מגוריו על מנת לקבל טיפול בלי טיפול טוב חבל לו ולך על הזמן המצב רק יחמיר ו 6 שנים יחסית עדיין לדעתי ניתן לטפל בהצלחה

05/12/2006 | 10:31 | מאת: דנה

קודם כול תודה על התגובה רציתי להוסיף משהו,אני לא חושבת אם אפשר לקרוא לזה טראומה מה שהוא עבר,לפי מה שהוא מסביר לי זה שלימדו אותם בצא להיות כמו רובוטים,ללא רגשות,מה שאומרים להם הם עושים.פשוט אין להם רגשות ,מלמדים אותם להרוג שם . הוא פשוט לא יכול להראות רגשות,זה מה שלימדו אותו,וקשה לו לצאת מזה הוא לא מוכן לקבל שום עזרה ואני כבר לא יודעת מה לעשות,נורא קשה לי ככה ,ואני יודעת שגם לו קשה מאוד שהמצב הוא כזה לא יודעת מה לעשות כבר :(

שלום דנה, קשה לעזור למי שאינו רוצה לעזור לעצמו. אם הייתם נשואים הייתי מציע לך לפנות לאיש מקצוע ולבקש עזרה. אני מבין את הייאוש שלך, אבל פוסט-טראומה היא פגיעה קשה ביותר, ועליך לבדוק אם את מוכנה לקשור את חייך בחיי חברך, בידיעה שהמצב יכול גם להחמיר. בהצלחה, דרור גרין

07/12/2006 | 23:32 | מאת: אצבע משולשת

מה הקשר אם הם נשואים או לא? אם לדעתך הבחור צריך טיפול עליה לנסות לשכנע אותו לפנות לבקשת עזרה גם אם אין לה טבעת על האצבע....

מנהל פורום טראומה והלם-קרב