סיוע חרום להלומי הקרב עם 10% נכות

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

20/07/2006 | 22:42 | מאת: אלון

יש נכי צה"ל רבים שקיבלו בין 5% ל-19% נכות להלם קרב ולא זכאים לטיפול נפשי ממשרד הביטחון, נכים אלו בבעייה גדולה היום כי עקב המצב יש החמרה גדולה במצבם. ראיתי בטלויזיה קו סיוע חם של אגף השיקום למשפחותת שכולות, למה אין קו חם להלומי הקרב????? למה לא מטופלים נפגעי PTSD בעלי אחוזים נמוכים ע"י אגף השיקום??? הרי טיפול פסיכולוגי אינו בסל הבריאות ולצה"ל כמות גדולה של פסיכולוגים שעובדים איתו. כפי שאאני רואה במלחמה הזו יהיו נפגעים רבים של תגובות קרב שיקבלו טיפול לא טוב ולר ראוי, חבל!

שלום אלון, מדוע אתה טוען שהלומי-קרב שאחוז הנכות שלהם נמוך מעשרים אחוזים אינם זוכים לטיפול נפשי? אינני חושב שיש קשר בין גובה אחוזי הנכות לבין הטיפול. כל מי שזקוק לטיפול רשאי לפנות ללשכת השיקום, למרפאה או לעובדי השיקום, ולבקש טיפול, ובמקרה הצורך הוא גם יקבל טיפול כזה. גם מי שמגיש תביעה שעדיין לא הוכרה רשאי לבקש טיפול נפשי. בהצלחה, דרור גרין

21/07/2006 | 10:59 | מאת: יהודה אלקיים

צודק אלון טיפול כזה מקבל רק מי שמוכר מ-20% ומעלה

22/07/2006 | 13:09 | מאת: המטופל

חברים יקרים אני מקבל טיפולים שונים כשנתיים רק לפני כחצי שנה הגשתי בקשה להכרה בהמלצת המטפלים פסיכיטר פסיכולוג של השיקום לכן אין קשר לאחוזים

מנהל פורום טראומה והלם-קרב