הרגשה ללא מחשבה

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

19/07/2020 | 20:10 | מאת: רונאל

שלום רב , האם יתכן שתהיה הרגשה ללא מחשבה מקדימה. לדוג' תחושת היכון , דריכות "עומד על המשמר" שנובע רק מחוסר איזון כימי . כמו מי ששותה אלכוהול ופתאום מרגיש שמח .. תודה רבה

שלום רונאל, רגשות ומחשבות מודעות הם שני תחומים שונים זה מזה. בשעה שהחשיבה המודעת היא פעולה יזומה של המוח שלנו, רגש הוא תגובה אוטומטית לכל גירוי מן המציאות. תפקידם של הרגשות הוא לכוון אותנו במהירות בכל רגע בחיינו כדי שנוכל להימנע מסכנה וכדי שנוכל לבחור במקום בטוח. תחושת הדריכות של הלומי-הקרב היא ביטוי לחרדה, שהיא המאפיין העיקרי של פוסט-טראומה. הרגשות מהירים באלפי מונים מן החשיבה האיטית, ולכן הם אוטומטיים ואינם נשלטים על-ידי החשיבה המודעת שלנו. יום טוב, ד"ר דרור גרין

28/07/2020 | 18:52 | מאת: רונאל

תודה רבה !!!

מנהל פורום טראומה והלם-קרב