דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

03/09/2019 | 18:13 | מאת: חן

שלום ד"ר נפגעתי בתאונה דרכים הייתי הולכת רגל נפגעי קל אבל עדיין יש דברים שאני סובלת מהם רציתי לשאול אני נגיד מפחדת לעבור כביש אני עוברת אבל עדין אם אני רואה רכב מרחוק אני לא מסכימה לעבור ואם משהו נמצא איתי אני גם לא נותנת לו לעבור חוץ מזה אם אני עולה לרכב אפילו אוטובוס והנהג נוסע בדר ומבחינתי אני מרגישה שהוא נוסע קצת מהר אני מתחילה לפחד אני לא מסוגלת להסתכל על הכביש ואם אני מסתכלת אני אומרת לו לנסוע יותר לאט או שפתאום אני אומרת דיי אני מפחדת יש לציין גם שאין לי סבלנות ויש השאלה שלי היא כזאת 1. האם אני סובלת מפוסט טראומה? 2.ואם כן ואני לא יטפל בזה מה יכול להיות?

שלום חן, תאונת-דרכים היא אירוע טראומטי, וייתכן שאת סובלת מתופעות פוסט-טראומטיות. כדאי שתתייעצי עם איש מקצוע שיסייע לך להתמודד עם הקושי במפגש חוזר עם מעבר כביש או נסיעה באוטובוס (זו תופעה נורמלית). טיפול התנהגותי עשוי לסייע לך להתמודד עם הקושי הזה. אם לא תטפלי בזה התופעה עלולה להחמיר בעתיד הרחוק. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב