חרדה שמלווה בעצבים ודפיקות לב בתוך תוכי

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

27/11/2018 | 15:26 | מאת: פיבי

עברתי פוסט טראומה בטיפול נפשי לא נכון שקיבלתי לפני המון שנים,בשנה האחרונה עברתי משבר לא קל והחלטתי והתלבטתי הרבה עם להתחיל טיפול החלטתי שכן. אני יודעת להרגיע את עצמי לבד בחרדות אבל שזה מגיע לחרדה בטיפולים נפשיים אני מרגישה עקב החרדה עצבים חזקים בלב עם דפיקות לב ומחשבות מעצבנות במיוחד על טיפולים נפשיים ורופאים בסך הכל אני רוצה לבוא ולקבל טיפול נכון ויחס הוגן ולא שהתייחסו אלי כמו אל משוגעת אני לא רבה עם אנשים ולא עונה לאנשים אני אוכלת את עצמי מבפנים וכל הזמן המחשבות המעצבנות האלה עקב החרדה ואני צריכה לקבל תור עוד לא התקשרו וקבעו לי תור אני באי וודאות זה מכניס אותי לחרדה ועצבים מבפנים כנראה יש עוד כמה חודשים עד שיקראו לי לטיפול ראשוני אבל אני לא מפסיקה לחשוב מה יגידו? מה יעשו? אני לא רוצה לחוות עוד פעם טיפול לא נכון בגלל זה אני מרגישה דפיקות לב חרדות ומחשבות מעצבנות לגבי זה בתוך תוכי אני ממש אוכלת את עצמי מבפנים אשמח להמלצה אישית איך אפשר בינתיים להירגע כשזה קורה לי המחשבות המעצבנות והחרדתיות לקראת הזמנה לתור ראשון עם אפשר ועם תסכים אודה לך עם תתן לי המלצה בלי כדורים בינתיים עד התור כדי להרגיע את החרדה והעצבים מבפנים כדי שאהיה יותר רגועה בברכה,

27/11/2018 | 15:31 | מאת: פיבי

אשמח להמלצה איך לטפל בעצמי לבד ללא כדורים בינתיים כדי להרגיע את המחשבות המעצבנות האלה בקשר להתחלת טיפול בברכה, פיבי תודה רבה

27/11/2018 | 15:33 | מאת: פיבי

למרות זאת אני לא רוצה לדחות עוד פעם להגיע לטיפול הפעם אני רוצה טיפול טוב והוגן לא כמו שעברתי בעבר כי יש לי פוסט טראומה מטיפולים נפשיים ורופאים

שלום פיבי, המושג 'טיפול נפשי' יכול להטעות, משום ש'נפש' היא רק מטפורה ולא חלק בגוף שאפשר לבדוק ולאבחן. הפסיכותרפיה ('טיפול נפשי') מציעה תמיכה במצבי משבר, בקשיים רגשיים או בנושאים הקשורים ביחסים, באמצעות דיבור (רק הפסיכיאטרים, שאינם מטפלים ב'נפש', מציעים תרופות). כדי להפחית את החשש מפני ה'טיפול' אני מציע לך להבהיר לעצמך מדוע את מבקשת עזרה, באיזה נושא את מבקשת תמיכה ולמי את פונה. כתבתי על כך ספר שלם ('טיפול נפשי, מדריך למשתמש'), ואת יכולה לקרוא אותו בחינם באתר שלי: http://www.emotional-training.com/Tipulseferh_he.html בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב