בת זוג לשעבר של הלום קרב

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

24/04/2018 | 13:36 | מאת: הילה

היי דרור, מלפני שנתיים וחצי הכרתי בחור שסיפר לי מיד על הטראומה שחווה ועל כך שהוא עבר סדרת טיפולים אצל פסיכיאטר וכרגע הוא מטופל בכדורים ומחכה לוועדת משרד הבטחון מאוד הערכתי את הכנות והחלטתי לתת לזה צ'אנס, בתחילת הקשר נחשפתי לבריחה שלו בכל מיני דרכים לא יעילות,עשיתי איתו דרך מרובה מעין "עבודה"המלווה בהקשבה רבה, הרעפת חום ואהבה, הבנה וניסיתי תמיד להיות שם בכל רגע ורגע, אפילו רבים ממשפחתו טענו שמאז שהכיר אותי הוא השתנה לטובה,החברות לצידו לא הייתה קלה כמובן שהיו גם רגעים טובים אבל הקושי שלי לצידו היה שלא הרגשתי יציבות בקשר מצידו,ברגעים טובים ושמחים הכל היה מתנהל נהדר אבל בפעמים שנתקלנו בריבים הוא היה קם ומוותר על הזוגיות נפרדנו כמה פעמים, הרגשתי שאין לו את הכוחות לפתור שאני זאת שתמיד צריכה לאסוף ולפתור את המשברים, הרגשתי שאני ברכבת הרים, יום שמח ויום עצוב, יום אחד הוא מצהיר שאני יקרה לו ושהוא שמח שנכנסתי לו לחיים ויום אחר מצהיר בדיוק ההפך שקשה לו איתי וכבר לא טוב לו. כרגע אנחנו פרודים והחלטתי להמשיך בחיי ולחפש קשר בריא יותר. שאלתי אליך: האם חוסר יציבות זוגית מאפיין הלומי קרב? איך קורה מצב שבן אדם מחליט החלטה פזיזה של לקום ולוותר על הבן אדם שהכי קרוב לו בשנים האחרונות בגלל ריבים שקשורים בו ובמצבו? תודה, הילה

שלום הילה, התיאור שלך מאפיין את אחד הקשיים הנפוצים של הלומי-קרב בתחום הזוגיות. אני עצמי הלום-קרב ואני יודע זאת גם מניסיוני האישי. לא קל לחיות עם הלומי-קרב, וחשוב מאוד להכיר את המאפיינים של הטראומה וגם את הדרכים להתמודד איתה. זוגיות טובה היא הדרך היעילה ביותר להלומי-קרב לקיום חיים בריאים וטובים, אך זוגיות כזו דורשת לימוד משותף ומוכנות לדרך-חיים מיוחדת ובחירה בהתמודדות משותפת. חוסר יציבות זוגית אכן מאפיין הלומי-קרב רבים, לא משום שאינם רוצים בזוגיות אלא משום שאיש לא תמך בהם לאחר הפגיעה ואיש לא סיפק להם כלים להתמודדות, וגם משום שבנות-הזוג בדרך-כלל אינן מבינות את משמעות הפגיעה ואינן יודעות כיצד להתמודד איתה. כשהלום-קרב "מחליט החלטה פזיזה של לקום ולוותר" הוא אינו עושה זאת בגלל "ריבים שקשורים בו ובמצבו", אלא משום שהוא חש שאינו מובן, והוא פועל מתוך יאוש. המאפיין המרכזי של הטראומה הוא איבוד הביטחון בסביבה הקרובה. אני מקווה שהתשובה עונה על שאלתך, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב