מחלה דו קוטבית (מניה דיפרסיה) כולל שני אישפוזים קשים בקפיה

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

05/09/2017 | 15:09 | מאת: בני גדג

אני סובל ממניה דיפרסיה המשבר הראשון שלי התחיל 1978 במבצע ליטני בכפר מרון הרס התחיל אצלי משבר חמור שלא יצאתי ממנו עד היום מה ואיך עלי לעשות כדי להיות מוכר כנכי צהל.

שלום בני, אני מצטער לשמוע על המשבר שאתה חווה. לא קל להתמודד עם מניה דפרסיה, ואני מקווה שאתה מקבל טיפול תרופתי שמסייע לך. עם זאת, אינני בטוח שתצליח לשכנע ועדה רפואית שיש קשר בין המניה דפרסיה לבין השתתפותך במבצע ליטני. אם אתה סובל מפוסט-טראומה, אתה יכול לדרוש הכרה כהלום-קרב. תהליך ההכרה ארוך וקשה ולעתים גם משפיל מאוד, והוא עלול להחמיר את מצבך. מניסיוני האישי אינני ממליץ על תהליך כזה. תמיכה משפחתית וחברתית תועיל לך הרבה יותר מהכרה של אגף השיקום. אני מאחל לך הרבה בריאות, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב