טראומה קשה בעקבות ניתוח

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

04/09/2017 | 17:44 | מאת: אנונימית

שלום, לפני מספר חודשים עברתי לצערי ניתוח לכריתת עורק ראשי בגלי רדיו ברגל ומאז מצבי נפשי הדרדר מאד עד כדי ניסיון התאבדות לא מזמן דווקא אחרי הליכה לפסיכולוגית. כדורי הרגעה לא עוזרים ועושים לי גרוע יותר. לפני ניתוח הייתי אדם מאד אופטימי, פעיל, חברותי ואמפתי וכל זה השתנה. אבדתי תיאבון ועניין בחיים ואני רק חולמת סיוטים. האם יש דרך לשחזר מה קרה בזמן שהייתי מורדמת, כי יכול להיות שדיבורים וכוונות של צוות רפואי בזמן הניתוח השפיעו עליי? קראתי כתבות בנושא. אשמח מאד לתגובה כי כבר התייאשתי ואני בדרך להתאבדות שנייה.

שלום לאנונימית, הפורום הזה מיועד להלומי קרב ונפגעי טראומה, ולא למצבים כמו זה שאת מתארת. אינני ממליץ לך להמתין לתמיכה בפורום אינטרנטי, ובשל מצבך הקשה חשוב מאוד שתפני לטיפול מקצועי, למרות שהתנסית בטיפול לא יעיל. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

16/09/2017 | 12:48 | מאת: סהר תמיכה

אנונימית יקרה, ממה שאת מתארת נשמע שאירוע הניתוח השפיע עליך בצורה משמעותית עד כדי כך, שאולי את מרגישה שאת כבר לא מכירה את עצמך... שמישהי אחרת התעוררה מהניתוח וחייך השתנו מאז ללא היכר. לא בטוח שניתן לדעת מה גרם לכך, אך אני מבינה שאת מרגישה כי העזרה שקיבלת עד כה לא היתה הדרך הנכונה עבורך. לפעמים לוקח זמן עד שמוצאים את המטפל המתאים ואולי כדאי לך לנסות מטפל/ת אחרים. את יכולה לפנות לטנא (טיפול נפשי אפשרי), שמעניקים טיפול על ידי אנשי מקצוע במחיר מסובסד. במקביל, אני מזמינה אותך אלינו לסה"ר (סיוע והקשבה ברשת). יש לנו פורומים וצ'אט אישי שפעיל בין השעות תשע לחצות, דרכם ניתן להתכתב באופן אנונימי עם אחד מאיתנו המתנדבים. אם תרצי, מחכים לך ב- http://www.sahar.org.il/ שלך, מתנדבת סה"ר

מנהל פורום טראומה והלם-קרב