אובאיטיס - ניתוח Vitrectumi

דיון מתוך פורום  אובאיטיס בניהול עמותת לראות

19/10/2020 | 19:55 | מאת: אלן

שלום רב, אני בן 37, חולה מזה 13 שנה באובאיטיס כרוני בעין שמאל. לפני 13 שנים עברתי ניתוח קטרקט בעין שמאל, קיבלתי זריקות סטרואידיות לעין והמצב השתפר עד לראייה של 6:6. לפני כשנתיים וחצי חזרה העכירות בעין וכל חצי שנה אני מקבל זריקת Ozurdex תוך עינית. הזריקות מחזירות את הראייה למצב תקין (עם משקפיים), אך גורמות לי לסבל רב ואני מושבת לתקופה של מספר ימים בכל פעם. בנוסף, העכירויות חוזרות כל כמה חודשים, עניין המצאיך מתן זריקה נוספת. הרופאה המטפלת שלי עדכנה אותי כי ניתן לטפל בבעיה על ידי ניתוח בשם ״ויטרקטומי״, במסגרתו מוציאים את הנוזלים העכורים מהעין אשר גורמים לעכירויות, אולם זהו ניתוח קשה ומסוכן. אשמח לשמוע פרטים בקצרה על הניתוח ועל הסיכונים והסיכויים. תודה.

שלום רב לאור כך שמדובר במחלה חוזרת כהגדרתך, לדעתי הטיפול צריך לכלול טיפול ארוך טווח. ניתוח יבצע ניקוי של הזגוגית אך לא ימנע את חזרת הדלקת. יש לשקול בכובד ראש עם הרופאה המטפלת את שלל הטיפולים הקיימים כיום. בהצלחה רבה !

מנהל פורום אובאיטיס בניהול עמותת לראות