סיכוני החיסון נגד קורונה

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

20/12/2020 | 19:24 | מאת: מילנה

שלום דוקטור, האם בטוח לקבל חיסון נגד קורונה לאישה בת 75, אשר עברה לפני כשנתיים כריתה סגמנטרית של ריאה בגלל גידול נוירואנדוקריני, ואשר בעקבות הניתוח התרחש לה תסחיף ריאתי דו-צדדי עקב קרישת יתר של הדם? כמו כן היא סובלת מהשמנת יתר (מדד מסת הגוף יותר מ-30), ולחץ דם גבוה. האם החיסון יכול להיות מסוכן בשבילה? האם חובה שמישהו ילווה אותה לחיסון למקרה שיתפתחו תופעות לוואי, או שהיא יכולה להגיע להתחסן לבדה? תודה רבה.

שלום מילנה, 1. לכל חיסון יש תופעות לוואי אפשריות, וזה של 'פייזר' כנגד קורונה איננו יוצא מהכלל הזה. יחד עם זאת, נראה שהתועלת של החיסון הנ"ל עבור החולה המתוארת בשאלתך עולה על חסרונותיו הפוטנציאליים. 2. אני בעד שיהיה מלווה לחולה כזו כשהיא ניגשת להתחסן, אבל אינני מכיר חובה חוקית כזאת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום וירוס הקורונה