בדיקה סרולוגית קורונה

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

03/09/2020 | 18:43 | מאת: לילי

שלום רב תוך כמה זמן מרגע חשיפה לנגיף אפשר לבצע בדיקת נוגדנים? 14 יום? תודה גדולה

שלום לילי, הבדיקה נחשבת כאמינה למדי (למעלה מ- 90%) רק לאחר כארבעה-חמישה שבועות ממועד ההדבקה. הרבה בריאות אפי

03/09/2020 | 19:24 | מאת: אורי

האם ייתכן מצב שלאחר 3-5 שבועות מההדבקה בנגיף הקורונה הבדיקה הסרולוגית תהיה חיובית וגם בדיקת ה pcr לנגיף תהיה חיובית? כלומר שיכול להיות אדם שבדמו נוגדנים ועדיין יכול להדביק אפילו שכבר אין לו סימפטומים?

שלום אורי, זה לא שכיח אך כנראה שאפשרי. הרבה בריאות אפי

08/09/2020 | 16:11 | מאת: טליה

שלום ד"ר 21 יום זה גם מספיק זמן כדי שהבדיקה תהא מהימנה? תודה

שלום טליה, הבדיקה הסרולוגית ל'קורונה' נחשבת כאמינה (מעל 90%) לאחר כ- 4 עד 5 שבועות ממועד החשיפה/הדבקה בנגיף. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום וירוס הקורונה