תרומת דם - הנגיף עובר?

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

21/08/2020 | 01:39 | מאת: מ

אני נוהגדת לתרום דם כל 3 חודש. לא נחשפתי לחולה שידוע לי - כלומר הסיכוי שנדבקתי נמוכים ובכל זאת ידוע שמרבית החולים ללא תסמינים או תסמינים קלים מאוד (שאולי רק בדיעבד ישימו לב אליהם). א. האם הנגיף יכול לעבור דרך תרומת דם? - האם יבדקו כל תרומת דם (גם אם התורם לא היה במגע עם חולה מאומת אף פעם)

שלום מ, כשאדם חולה ב'קורונה' יתכן שהנגיף ימצא בדמו. ולכן, תיאורטית, אם הוא תורם דם באותה עת- מקבל הדם הזה עשוי להידבק בו. מעשית, הסיכוי לכך נחשב כנמוך ביותר. הרבה בריאות אפי

22/08/2020 | 20:43 | מאת: מ

תודה רבה! האם יבדקו את הדם קודם או בגלל שהסיכוי נמוך לא? (גם עוד יותר נמוך כי במקרה שלי כי היה לי חשיפה לחולה)

שלום מ, לפי מיטב ידיעתי מנות הדם שנתרמות בישראל לא נבדקות לנגיף ה'קורונה' בגלל הסיכוי הנמוך. הרבה בריאות אפי

24/08/2020 | 13:06 | מאת: מ

תודה רבה!

מנהל פורום וירוס הקורונה