קורונה נשארת בגוף? יש מצב?

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

20/07/2020 | 18:14 | מאת: דנה

קראתי שרופא מסויים אמר שיש מצב שיהיה חולה קוורנה קל אבל יקח לי 3 שבועות להחלים ושמעתי שרוצים לשחרר אנשים חולים אחרי שבועיים- אם עברו שבועיים והבן אדם לא מרגיש סימפטומים הוא יוכל לצאת ללא בדיקה. אז איך? עוד שאלה: האם האדם יכול לחשוב שהוא הבריא והרגיש כבר טוב, והסימפטומים עברו ואחרי כמה ימים פתאום שוב חולה- כאילו הכל חזר אחרי כמה ימים שהרגיש טוב? זה מאפיין את הקורונה?

שלום דנה, 1. ההחלטה מתי לשחרר חולים/נשאים מבידוד (ללא ביצוע בדיקה) מבוססת על ההנחה שבתום התקופה שנקבעה ר ו ב החולים כבר אינם מדביקים. תמיד יכולים להיות חריגים מהכלל הזה. 2. במחלת ה'קורונה' יכול לחול שיפור קליני ואחריו החמרה. הרבה בריאות אפי

21/07/2020 | 09:32 | מאת: דנה

וזה קורה רק פעם אחת או שזה יכול לזגזג?

שלום דנה, הרבה עדיין לא ידוע על המחלה, אבל כנראה שאין בה יותר מדי 'זיגזגים'. הרבה בריאות אפי

21/07/2020 | 13:13 | מאת: רונית

בהתייחס לתשובה שלך למה הכוונה בתום התקופה שנקבעה כבר לא מדביקים ? כלומר אחרי כמה זמן מאז שחלו הם כבר לא מדביקים?

שלום רונית, כיום מקובלת תקופת סגר של 14 יום למגעים (שאינם חולים) בגלל שרוב הנדבקים ב'קורונה' (שאינם חולים) נחשבים כלא מדביקים אחרים לאחר חלוף שבועיים ממועד ההידבקות שלהם. הרבה בריאות אפי

22/07/2020 | 00:04 | מאת: רונית

לא הבנת את שאלתי... הכוונה היתה אם אדם חולה מאומת בקורונה ואחרי 10 יום גם אם יוצא חיובי עדיין בבדיקה על פי ההחלטה החדשה של משרד הבריאות הוא ישוחרר מהבידוד בטענה שכבר אינו מדבק זה אומר שגם חולה מאומת אחרי 10 ימים כבר לא יכול להדביק אחרים?

שלום רונית, אדם שבדיקת ה'קורונה' שלו (PCR) היא חיובית, לא אמור לצאת מבידוד גם אם חלפו 10, 20, או אפילו 30 יום מתחילת הבידוד. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום וירוס הקורונה