פרטים חשובים על נהלים

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

10/07/2020 | 22:46 | מאת: אלמוני

שלום ד"ר, הנחיות משרד הבריאות מפרטות את ההתנהלות במרחבים ציבוריים אך לא במרחבים פרטיים. חשוב לי ממש לדעת איך רצוי להתנהל שם: 1. במפגש ביתי עם מספר בני משפחה במקום סגור יש לעטות מסיכות? ולשמור על מרחק? 2. במפגש ביתי עם חברים במקום סגור יש לעטות מסיכות? ולשמור על מרחק? *ולגבי מרחב ציבורי- אשמח להסבר מקצועי -מדוע ההנחיות מאפשרות ישיבה במסעדות כשהמצב במקומות רבים הוא ישיבה צפופה? מלבד העברה אפשרית באותו השולחן יש את סיכון החלקיקים שעוברים עקב אכילה ושתייה גם משולחנות צמודים. תודה.

שלום אלמוני, 1. היכן שמשרד הבריאות לא מסר הנחיות אתה צריך להחליט מה מתאים לך. 2. אני לא עוטה מסכה ולא שומר על מרחק במפגש עם בני משפחה. 3. בנוגע למסעדות, ההנחיות מחייבות שמירה על ריחוק בין השולחנות. ישיבה צפופה הינה הפרה של הנחיות אלו. הרבה בריאות אפי

11/07/2020 | 10:22 | מאת: רונית

בתגובה לתשובתך שאינך עוטה מסכה במפגש עם בני משפחה גם אלה שלא גרים איתך? הרי הם עובדים יוצאים למקומות כמו קניות וכאלה וגם הילדים כלומר הנכדים נמצאים במסגרות גן/בי"ס איך אפשר להיפגש בבית סגור ללא מסכות ועדיין להישמר מהדבקה? מספיק אפצ'י אחד של הנכדים וחלילה הווירוס מתפזר אני עדיין בחששות ועל כן ניפגשים רק בחוץ במקום פתוח האם אני היסטרית מדי??

שלום רונית, את לא בהכרח היסטרית מדי אבל אני מאמין שבכל סיטואציה שבה אדם נמצא עליו לשקול את היתרונות והחסרונות של התנהגותו עבורו ועבור הסובבים אותו. מבחינתי, מפגש איכותי עם הילדים והנכדים שלי (שלא גרים אתי) הוא מספיק חשוב כדי שנתנהג כרגיל במהלכו (כמובן בהנחה שאף אחד מאתנו לא סובל מתסמינים שיכולים להצביע על תחלואה). את כמובן מוזמנת לנהוג כפי הבנתך. הרבה בריאות אפי

11/07/2020 | 11:26 | מאת: אותו אלמוני

ד"ר, תודה רבה על התשובה המהירה! אני מקפיד על הנהלים בכל אספקט עד עכשיו. יש כמה דברים שעדיין חשוב לי להבין. 1. אם אותה קבוצת אנשים נפגשת בפורום של כ-20 איש בחצר בית ללא מסיכות ואם הם בפארק ציבורי (דל באנשים לצורך העניין) הם צריכים לשים מסיכות. למה השוני ומה ההגיון בו? למה התשובה לא צריכה להיות זהה בשני המקרים? 2. אם רבים נפגשים במסעדות שלא במסגרת משפחות גרעיניות או הגרות באותו הבית, הרי שהסיכון עולה- החשיפה להדבקה עולה. ובאמת מצפייה מבחוץ במסעדות רבות-הריווח הוא מינימלי. ובנוסף, איך מהרגע שמגיעים למסעדה מורידים מסיכות וכאילו אין שום סיכון? 3. חשוב לי להתנהל בצורה שתשמור על כל הסובבים אותי (וביניהם גם אנשים באוכלוסיית סיכון), וזה ממש שם אותי בבעיה: על מי לסמוך ואת מי לפגוש בלי מסיכה? מסתובבים המוני חולים אסימפטומטים ואני חושש להיות גורם מעביר. מה צריכים להיות השיקולים? 4. לפי מה שאתה מספר, אתה נפגש עם מקורבים ללא מסיכה (כמובן ללא סימפטומים). וממה שאני שומע מאנשים רבים זה שהם נוהגים באותה הצורה עם חברים ומשפחה שלהם. אם ככה, נוצר מצב שכולם בעצם פוגשים את כולם ללא מסיכה- מה בעצם הטעם לשים מסיכה בציבור (וגם לעיתים לא בציבור) אם כולם בסופו של דברים פוגשים את כולם ללא מסיכה? כל תשובה תהיה מוערכת עד מאוד.

שלום אלמוני, 1. ההיגיון איננו רפואי אלא חוקי: האחד הוא שטח פרטי והשני הוא שטח ציבורי. 2. כשמגיעים למסעדה שבה יש אנשים זרים ומורידים בה את המסכות יש סיכון להדבקה. 3. השיקולים שלי: חברים ובני משפחה שאתם אני רוצה להיפגש (ואין להם תסמינים, כמובן) הם לא נשאים עד שהוכח אחרת. לעומתם כל האנשים הזרים הם נשאים עד שהוכח אחרת. אתה מוזמן לאמץ לך שיקולים משלך. 4. ההיגיון שלי בשימוש במסכה בציבור הוא ההפחתה בסיכוי להידבק מאנשים זרים. הרבה בריאות אפי

12/07/2020 | 13:14 | מאת: מלי

דר' יקר! חושבני שהתשובה שלך תייצר הרבה מאד חולים בעתיד..... גם אם אתה עושה דברים מסוכנים אתה לא חייב לספר את זה לכולם!

שלום מלי, תודה על הערתך. אף אחד מפעולותיי איננה חורגת מהנחיות משרד הבריאות. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום וירוס הקורונה