קורונה ותקופת חלון או דגירה

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

09/07/2020 | 06:11 | מאת: שירז

ד'ר שלום, למיטב הבנתי תקופת החלון של המחלה מרגע ההדבקה עד שהיא מתגלה במעבדה היא 14 יום, אז מדוע עושים בדיקות שממילא יצאו שליליות בימים הראשונים של תקופת החלון? האם אפשר לפתח תסמינים גם לאחר תקופת החלון? והאם בכלל יש תקופת חלון למחלה הזו(...) תודה רבה !

שלום שירז, 1. 'תקופת דגירה' היא מונח קליני; 'תקופת חלון' היא מונח מעבדתי שמשתנה בין בדיקה לבדיקה. 3. תקופת החלון של בדיקת ה- PCR ל'קורונה' איננה 14 יום אלא ימים ספורים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום וירוס הקורונה