סיבוך קורונה לספורטאי

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

26/03/2020 | 13:30 | מאת: אנונימי

אני בן 62 נוהג לרוץ גם בעליות מספר פעמים בשבוע. האם סיבולת לב ריאה מגינה מפני סיבוכים במקרה ואדבק?

שלום אנונימי, נראה לי סביר שסיבולת לב-הריאה שלך תעזור לך להתגבר טוב יותר גם על המחלה שגורם נגיף ה'קורונה' החדש, אך אין לי הוכחות לכך. הרבה בריאות אפי

26/03/2020 | 19:38 | מאת: יעל

לדעתי לא. הנגיף נקשר לקולטני Ace2 שעל גבי התאים. קולטנים אלו נמצאים בריאות ועוד מקומות בגוף. דרכם הוירוס נכנס לתא מתרבה בו במיליון עותקים ואז הורס את התא ועובר לתא חדש וכן הלאה. בקיצור נזק לריאה בעיקר. Ace2 תפקידו לווסת את לחץ הדם שיהיה תקין.במנגנון שהוא מהווה אנזים לאנגיוטקסין. לא רואה קשר בין סיבולת לב ריאה להדבקה ולסיבוכים. סיבולת לב ריאה בעיקר משפרת את תפקודהלב והעברת החמצן.

מנהל פורום וירוס הקורונה